Academy for Circus og Performance Art (ACaPA)

Generelt

Program beskrivelse

Academy for Circus og Performance Art (ACaPA)

Fontys Academy for Circus og Performance Art (ACaPA) i Fontys School of Fine Arts og Performing Arts tilbyder et fireårigt fuldtidsstudium med en banebrydende, karakteristisk kunstnerisk form. Den internationale orienterede studie fører til et internationalt anerkendt akademisk bacheloruddannelse af professionel uddannelse som cirkusartist og har et højt kvalificeret team og en klar misson. Vi tilbyder også ekstraordinære træningsfaciliteter.

Moderne cirkus

Siden mere end to årtier har cirkusen genoplivet som en autentisk kunst, der tager inspiration fra andre udøvende og fine kunst. Samtidig beriger cirkus disse kunstformer og stimulerer banebrydende nutidig skabelse i scenekunst. Udtrykket 'nutidens cirkus' omfatter ikke kun det såkaldte 'New Circus' (som ofte er assimileret med cirkus teater), men alle nutidens typer af cirkus kunst.

En professionel cirkusartist er en højtuddannet kunstner, der mesterer en eller to cirkus teknikker på et usædvanligt niveau. Derudover har han omfattende færdigheder og viden i andre kunstformer (dans, teater, performanceskunst, scenografi, musik) og er i stand til at eksperimentere, blande sammen og fusionere disse kunstformer og give mening om hans forestillinger.

Han mestrer teknikker til skabelse og giver individuel form til hans forestillinger. Han arbejder enten som soloartist eller som medlem af en gruppe. Han er i stand til at arbejde både som tolk og som forfatter / skaber. Som iværksætter er han i stand til at styre sin professionelle karriere, fremme sig selv og positionere sig som kunstner i samfundet.

Studieprogram

Det innovative studieprogram indhold kombinerer erhvervelsen af ​​tekniske kompetencer på højt niveau med implementeringen i en individuel og kollektiv skabingsproces. Du opfordres til at udvikle din personlige kunstneriske profil både som skaber og performer i cirkus kunst. Den akademiske bestanddel af undersøgelsen tilskynder til intens refleksion over kunst og kunstnerens situation inden for kultur og samfund og har flere formål. Et gennemsnitligt studieår begynder i slutningen af ​​august og løber indtil anden halvdel af juli. Normale skoleaktiviteter varer 40-42 uger, herunder undersøgelses- og produktionsperioder.

Programmet sigter på at:

 • Uddanne dig som en alsidig, højtuddannet cirkusartist, der vil finde beskæftigelse som kunstner og skaber inden for forskellige fagområder inden for moderne cirkus og cirkusrelateret scenekunst;
 • Udvikle dit fysiske, tekniske og kreative talent til det højeste opnåelige niveau;
 • Giv individuel, tydelig og klar form til din kunstneriske profil;
 • Stimulere både din evne og lidenskab for individuelle og kollektive præstationsarbejde og
 • Opmuntre og lette intensiv kontakt med fagområdet fra starten af ​​din undersøgelse for at konfrontere dig med virkeligheden og virkeligheden af ​​den faglige praksis.

Studieprogram indhold

Programmet består af otte moduler. Hvert modul omfatter et vist antal emner, som deltager på en integreret og progressiv måde til opnåelse af uddannelsesmålene. Modulerne er spredt over de fire års studier i henhold til de specifikke mål i de forskellige faser.

moduler

 • cirkus teknikker
 • udtryk og fortolkning
 • grundlæggende kropsuddannelse
 • teori og metoder
 • laboratorium og forskning
 • forestillinger / produktioner
 • karriereplanlægning og ledelse
 • mindre

International orientering

Circus har siden starten været en global kunstform. Det faglige område for en cirkusartist er ikke begrænset af nationale grænser. Uddannelsen er utvetydigt bygget på internationalt og grænseoverskridende samarbejde. Denne filosofi afspejles tydeligt af akademiens studieprogram.

ACaPA er medlem af European Federation of Professional Circus Schools (FEDEC).

Vi samarbejder med internationale institutter for videregående uddannelse, især i cirkus, med udvekslingsprogrammer for studerende og lærere. Vi opfordrer vores studerende til at tilbringe en del af deres studie på en skole i udlandet, uddybe og udvide deres uddannelse eller ved at specialisere sig i en bestemt faglig profil. Samtidig ønsker akademiet at tiltrække udenlandske studerende fra europæiske og oversøiske lande. Dette kan vedrøre enten fuldtidsstudier eller kortere perioder (som led i udvekslingsprogrammer). Engelsk som det officielle undervisningssprog bør lette denne mulighed.

Intents Project

Fontys Academy for Circus og Performance Art (ACaPA) er en del af partnerskabet med INTENTS-projektet for definitionen og anerkendelsen af ​​lærerhvervet inden for cirkus kunst.

Faciliteter

Academy for Circus og Performance Art tilbyder ekstraordinære træningsfaciliteter. Vores state-of-the-art træningsfaciliteter er veludstyret og skræddersyet til behovene ved cirkusuddannelse som luft- og gulvakrobatik, tumbling og trampolin, jonglering, stram tråd og meget mere. Sammen med akademierne for dans og teater deler vi fantastiske faciliteter som dansestuer med flydende gulve, et fuldt udstyret teater, foredragshaller og klasseværelser til teoriklasser.

Som studerende har du adgang til studier med multimedieudstyr, et tværfagligt bibliotek og dokumentationscenter, mange arbejdspladser med computerfaciliteter og et elektronisk læringsmiljø samt fuldt udstyrede værksteder til træ, metal og trykning.

Adgangskrav

Som kandidatkandidatstuderende skal du have et videregående uddannelsesbevis svarende til hollandske standarder. For at blive optaget til Fontys University of Applied Sciences skal eleverne være berettiget til videregående uddannelse gennem et eksamensbevis for videregående uddannelse / gymnasiet med gode resultater. Det betyder:

* For hollandske studerende: vwo-, havo- eller mbo-diplom
* For tyske studerende: Fachabitur eller Abitur (Fachhochschulreife eller Allgemeine Hochschulreife)
* For studerende med andre nationaliteter: Senior High School Diploma / GCE eller tilsvarende, f.eks. British GCE A-niveauer eller GCSE-lønklasse A, B eller C, International Baccalaureate, Fransk Baccalaureat eller American High School (top stream eller plus 1 års college )

Udover dit eksamensbevis skal du give yderligere akademiske kvalifikationer, hvis det er ledigt (især inden for matematik og økonomi). F.eks. Yderligere kurser, workshops, projekter eller deltagelse i konkurrencer.

Sprogkrav

For de engelsklærte programmer forklares den minimale engelske sprogfærdighed, der er påkrævet, i følgende tabel:

 • IELTS 6,0
 • TOEFL papir 550
 • TOEFL computer 213
 • TOEFL internet 79/80
 • TOEIC * 670
 • Cambridge ESOL CAE-C

* Kun hvis enhederne 'Tal og skrivning' og 'Lytning og læsning' er blevet bestået.

Niveauet af engelsk færdighed skal altid opfylde adgangskravene til det valgte Fontys-program. Fontys forbeholder sig altid ret til at kræve en sprogfærdighedsprøve for alle kategorier af ansøgere.

Senest opdateret Jan 2019

Om skolen

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Minimer
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Mere Mindre