BSc i industriel designteknik

Generelt

Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Kaffemaskiner, telefoner, medicinsk udstyr; disse skal alle 'designes'. Når du designer disse produkter, skal mange spørgsmål stilles og besvares; Hvad har kunden brug for? Hvordan forventer kunden, at produktet ser ud? Hvordan kan produktet fremstilles? Hvilke materialer skal bruges? Hvordan kan det testes på forhånd? Hvordan skal det bringes på markedet?

Uddannelsen BSc Industrial Design Engineering hjælper dig med at besvare disse spørgsmål. Dette unikke studieprogram svarer til den voksende efterspørgsel efter ID-ingeniører fra design- og fremstillingsindustrien.

Program i korte træk

Den industrielle designingeniør spiller en vigtig rolle i udviklingen af nye produkter lige fra medicinsk udstyr til kontormøbler. Som designer skal du forstå brugerbehovet og kunne specificere de rigtige materialer og fremstillingsprocesser. Ingeniører i industriel design overvejer, hvordan deres arbejde påvirker samfundet. De træffer designbeslutninger, der sikrer den optimale effektivitet af de anvendte ressourcer uden at kompromittere produktets kvalitet eller formål. De er i stand til at handle i forskellige kulturelle omgivelser og er opmærksomme på behovet for følsomhed, når de designer og arbejder på tværs af internationale grænser.

Hvad kan man forvente af os

Du kan forvente at tilegne dig den viden og de færdigheder, der er nødvendige for at blive en succesfuld ID-ingeniør. I klassen under workshops får du muligheden for at arbejde med forskellige materialer som træ, metaller og plast. Desuden kan du forvente, at vi holder os ajour med den seneste brancheudvikling. Vi investerer i moderne værktøjer som 3D-printere og laserskærere.

Vi vil støtte din udvikling ved at give passende faglig og personlig udviklingsvejledning i alle faser af din undersøgelse. Vi har en åben dør-politik; vores team af faglige og supportmedarbejdere er let tilgængelige.

Hvad forventer vi af dig

Er du nysgerrig, kreativ, nøjagtig og har et drev til at skabe? Er du interesseret i design, teknologi og mennesker? Ønsker du en karriere, der bringer disse sammen, mens du forbedrer eksisterende produkter eller udvikler nye? Derefter kan vi lære dig at oprette forbindelser mellem teori og praksis, så du kan anvende dem korrekt til at løse problemer, du måske står overfor, når du designer.

Det vigtigste: forstå, at din succes hovedsageligt er afhængig af det indsatsniveau, du er parat til at give dine studier.

Hvad er programmets fokus?

Den komplette designproces af nye produkter:

 • Brugercentreret design
 • Konceptudvikling
 • Marketing, branding og forbrugeradfærd
 • Formundersøgelser og æstetik
 • Modelfremstilling i træ, metal og plast
 • Prototype-bygning og test
 • Produkt engineering og produktion
 • Og selvfølgelig; din egen personlige og professionelle udvikling

Hvad gør programmet unikt?

 • Et internationalt program undervist på engelsk
 • Kombinationen af design og engineering: ca. 60% design og 40% engineering
 • Ingen portefølje nødvendig for at starte studiet
 • Fremragende beskæftigelsesperspektiver.

kursus beskrivelse

I dette studieprogram lærer du om processen med at designe nye produkter. Fra konceptudvikling og prototype til produktion og bringe et produkt til markeder. Så du skal tilegne dig viden og færdigheder inden for en lang række emner, såsom æstetik, produktionsmetoder, materialer og brugercentreret forskning. Du vil analysere eksisterende produkter og lære at designe og opbygge dine prototyper. Du lærer også de kommercielle aspekter, der er involveret i at bringe et produkt på markedet.

Anvendelse af teori til praksis

Fra første dag vil du anvende teorien i praksis. Hvert semester arbejder du på mindst et projekt og lærer at implementere dine ideer ved hjælp af forskellige maskiner, der findes i vores design- og ingeniørværksteder, som vores CNC laserskærer og 3D-printere. Du vil også opleve at arbejde med forskellige materialer lige fra træ, metaller og plast.

Mange af de projekter, du arbejder på, er i samarbejde med virksomheder som Canon eller Philips. Sådanne virksomheder er altid interesseret i værdifulde Industrial Design Engineering-løsninger, og de beder ofte vores studerende om at samarbejde om levende projekter af værdi for virksomheden.

Propadeutisk fase (år 1) Semester 1 Generel introduktion til Industrial Design Engineering
Semester 2 Generel introduktion til Industrial Design Engineering
Hovedfase (år 2 og år 3) Semester 3 Dybdestudie Industrial Design Engineering
Semester 4 Dybdestudie Industrial Design Engineering
Semester 5 (ca. 5 måneder) Praktik
Semester 6 Mindre (ved Fontys eller et af vores partneruniversiteter i udlandet)
Eksamen grad (år 4) Semester 7 Dybdestudie Industrial Design Engineering
Semester 8 (ca. 5 måneder) Examensstudie, der skriver din bacheloropgave

Praktik

To af de betydningsfulde projekter, som du vil gennemføre under dit studium, er også i samarbejde med virksomheder. Dette er dine praktikpladser i det femte og det ottende semester. I løbet af disse praktikpladser vil du arbejde på et industrielt designteknisk-relateret problem, som du vil løse for virksomheden. Disse praktikpladser giver en god mulighed for både at uddybe din praktiske viden såvel som at udvide din professionalisme og netværk.

Internationalisering

For at styrke din internationale oplevelse skal mindst et af praktikpladserne eller den mindreårige finde sted i et andet land end dit hjemland.

Partnervirksomheder

I løbet af dit studieprogram har du kontakt med virksomheder ved flere lejligheder.

 • Du har projekter i samarbejde med virksomheder,
 • Du har mulighed for at samarbejde med virksomheder i løbet af vores karriere dag,
 • Og du har både din arbejdsplads og din eksamen ved virksomheder.

Fontys Venlo har samarbejde med mange store, mellemstore og små virksomheder.

Udvekslingsprogram

I løbet af det tredje studieår har du muligheden for at specialisere dig ved hjælp af et mindre program. Du kan vælge at gøre denne mindreårige på Fontys, på et af vores partneruniversiteter i Holland eller på et af vores 125 partneruniversiteter overalt i verden. At gøre en mindreårig i udlandet på et af vores partneruniversiteter giver dig mulighed for at tilegne dig flere sprogfærdigheder og opleve en ny kultur.

Karriereudsigter

Forretningsområdet har en stigende efterspørgsel efter kandidater inden for industriel design inden for industriel design. Efter uddannelsen kunne du blandt andet arbejde som:

 • Produktudvikler
 • Produkt Designer
 • Designingeniør
 • Designkonsulent
 • Forsknings- og udviklingschef

Selvfølgelig har du også muligheden for at fortsætte med et kandidatuddannelse.

Nogle af partnerfirmaerne i vores Industrial Design Engineering-program - der leder efter mennesker med disse færdigheder - er Philips, Canon, Ahrend, Heras, Bosch, Vogels og VDL.

Adgangskrav

Som kandidatkandidatstuderende skal du have et eksamensbevis for videregående uddannelse, der svarer til nederlandske standarder. For at blive optaget til Fontys University of Applied Sciences skal eleverne være berettiget til videregående uddannelse gennem et eksamensbevis for videregående uddannelse / gymnasiet med gode resultater. Det betyder:

 • For hollandske studerende: VWO-, HAVO- eller MBO-diplom
 • For tyske studerende: Fachabitur eller Abitur (Fachhochschulreife eller Allgemeine Hochschulreife)
 • For studerende af andre nationaliteter: Senior High School Diploma / GCE eller tilsvarende, f.eks. British GCE A-niveauer eller GCSE-lønklasse A, B eller C, International Baccalaureate, Fransk Baccalaureat eller American High School (top stream eller plus 1-årig college )

Udover dit eksamensbevis skal du give yderligere akademiske kvalifikationer, hvis det er ledigt (især inden for matematik og økonomi). Fx yderligere kurser, workshops, projekter, deltagelse i konkurrencer.

Sprogkrav

For de engelske undervisede programmer forklares den minimale engelske sprogfærdighed, der er påkrævet, i følgende tabel:126668_Skjermbilde2019-11-25kl.19.32.21.png

* Kun hvis enhederne 'Speaking and Writing' og 'Listening and Reading' er bestået med succes.

Niveauet for engelskfærdighed skal altid opfylde adgangskravene til det valgte Fontys-kursus. Fontys forbeholder sig altid retten til at kræve en sprogfærdighedstest for alle kategorier af ansøgere.

Undtagelser

Nogle ansøgere kan undtages fra at indsende resultaterne af sprogkundskaber:

 • Kandidater med hollandsk HAVO / VWO-eksamensbevis
 • EØS / EU-kandidater med den krævede tidligere uddannelse.
 • Ansøgere, hvis tidligere uddannelse var engelsklært, og taget i et land, hvor engelsk er et officielt sprog
 • Ansøgere, hvis modersmål er engelsk

Hvordan man ansøger

Ansøgning om studerende fra EU / EØS
 • Alle ansøgninger skal indgives via www.studielink.nl. Når du har indgivet ansøgningen, vil du modtage alle yderligere oplysninger om optagelsesprocessen via e-mail.
 • Dit eksamensbevis vil blive videresendt til Fontys diplomafdeling til validering. Denne proces tager 3 - 4 uger. Hvis Fontys Diploma Department bekræfter, at du opfylder kravene for at blive optaget i Fontys, vil du modtage et (betinget) acceptbrev.
 • Du skal arrangere betaling af studieafgift via www.studielink.nl.
Ansøgning om ikke-EU / ikke-EØS-studerende
 • Alle ansøgninger skal indgives via www.studielink.nl. Når du har ansøgt der, vil du modtage alle yderligere oplysninger om optagelsesprocessen via e-mail.
 • Dit eksamensbevis vil blive videresendt til Fontys diplomafdeling til validering. Denne proces tager 3 - 4 uger. Hvis Fontys Diploma Department bekræfter, at du opfylder kravene for at blive optaget i Fontys, vil du modtage et (betinget) acceptbrev og et betalingsbrev.
 • Så snart vi modtager betaling af studieafgift, starter vi din visumprocedure.
 • Bemærk, at hvis du annullerer din tilmelding efter optagelse, er det ikke altid muligt at tilbagebetale gebyrer for f.eks. Reservation af indkvartering eller visumsøgning.
Ansøgningsfrister

EU-studerende:

 • September indtagelse
 • Ansøgning - indsendelse af optagelsesdokumenter - afholdelse af betaling af studieafgift i Studielink: 1. august

Ikke-EU-studerende:

 • September indtagelse
 • Ansøgning - indsendelse af adgangsdokumenter - afholdelse af betaling af studieafgift i Studielink: 1. juni
Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands.

Fontys provides education and research. As a broad-based university, we are the largest public knowledge institute in the southern Netherlands. Minimer
Eindhoven , Tilburg , Venlo + 2 Mere Mindre