Bachelor i udvikling i samfund og territorier

Generelt

2 tilgængelige placeringer
Læs mere om dette studie på uddannelsens hjemmeside

Program beskrivelse

Præsentation

Bacheloren i udvikling af samfund og territorier tilbyder en tværfaglig uddannelse, der kombinerer teoretiske lektioner i human- og samfundsvidenskab med kurser, praktiske workshops og praktikpladser, der forbereder sig på en forpligtelse til handling.

Befolkningens aldring, globalisering, klimaændringer, byudspredning, landdistrikter, demokrati, vækst i vidensøkonomien, sociale uligheder og kulturel pluralisme og livsformer er Dette er de virkeligheder, som agenter for social forandring står overfor i denne anvendte socialvidenskabsuddannelse.

Programmet sigter mod at forbedre viden og en kritisk forståelse af moderne sociale realiteter, der påvirker udviklingen af samfund og territorier.

målsætninger

Udvikle viden og forståelse af moderne sociale realiteter, der påvirker udviklingen i samfund og territorier.

En tværfaglig uddannelse, der bruger flere samfundsvidenskabelige discipliner

Udviklingen af samfund og territorier involverer flere samfundsvidenskabelige discipliner: antropologi, sociologi, geografi, statsvidenskab, økonomi, historie.

Kurserne gør det muligt at nærme sig de sociale og territoriale indsatser fra disse forskellige synsvinkler for at have et komplet og kritisk perspektiv på de studerede realiteter.

Baccalaureate i udvikling af virksomheder og territorier letter adgang til arbejdsmarkedet gennem kurser i administration, etik, introduktion til praksismiljøer og praktikantoplevelse. For at gennemføre kurset kan den studerende også vælge nogle berigelseskurser i andre UQAR .

Muligheden for at forstå livet i samfundet bedre for at handle

Baccalaureaten i udvikling af samfund og territorier giver mulighed for at interagere med borgernes ønsker, at analysere konkrete situationer og hjælpe med at løse sociale problemer.

Teorier mobiliseres for at forstå samfundets fænomener, fremme social innovation og producere pålidelig viden til at guide kollektiv handling. At tage et historisk eller filosofisk perspektiv er også hensigtsmæssigt at afklare samtidens spørgsmål, betydningen af begivenhederne og konsekvenserne af de igangværende ændringer.

Læring i marken, efter praksis

De pædagogiske formler ved bachelorgraden i udvikling af virksomheder og territorier er baseret på to principper:

 • analyse af virkelige situationer er den bedste måde at gøre fremskridt med at integrere resultaterne af forskellige discipliner;
 • Det næste skridt er at nå ud til fagfolk inden for socialudvikling, der kan inspirere hende, øge hendes opmærksomhed om kravene i praksis og interessere hende i muligheder for engagement.

Studerende drager fordel af flere møder med mange udviklingsfagfolk og besøg i organisationer, aktiviteter og feltrejser, hvor de introduceres til en lang række mulige veje.126565_rsz_adobestock_250661602.jpg

Praktikpladser til at anvende den erhvervede viden i en konkret sammenhæng

Bacheloren i udvikling i samfund og territorier inkluderer godkendte praktikpladser i organisationer, der ønsker at være vært for studerende, der ønsker at blive agenter for udvikling og forandring.

Under vejledning af en professor og den valgte organisation giver disse kurser mulighed for at anvende den erhvervede viden til realisering af en komplet forskningstilgang, der kombinerer teoretiske, kritiske og metodologiske dimensioner.

Processen involverer også at skrive en forskningsrapport og præsentere resultaterne for klientorganisationen. Sættet sigter mod at blive anvendt i træningsmiljøet.

Praktikpladser kan også udføres i udlandet.

Ønskede færdigheder inden for en lang række faglige områder

Kreative og strenge sind søges for at tackle de udfordringer, som offentlige og private organisationer, regeringer og borgergrupper står overfor, kort sagt alle dem, der arbejder på forskellige skalaer i udviklingen af lokalsamfund og territorier.

Vigtigste arbejdsgivere

Som socialanalytiker har BScD-kandidaten en baggrund inden for samfundsvidenskab, der gør det muligt for ham at tilbyde sine tjenester som udviklingsansvarlig eller som konsulent inden for anvendt samfundsvidenskab i forskellige regeringsorganer, samfund, lokalt og regionalt set fra planlægning, koordinering af projekter eller initiativer vedrørende de sociale fænomener, der påvirker territorier og befolkninger.

De vigtigste arbejdsgivere for kandidater fra bacheloren i udvikling i samfund og territorier er lokale og regionale udviklingsorganisationer, hvad enten de er fra samfundsektoren, offentlig eller privat, såsom:

 • Samfund med udviklingsbistand (CFDC'er);
 • regionale hørings- og udviklingsråd (CRCD);
 • Regionale miljøråd (CRE);
 • regionale amtskommuner (RCM'er);
 • almennyttige organisationer (social økonomi, miljø, social integration osv.);
 • kommuner;
 • offentlig service;
 • forskningsorganisationer;

Hovedopgaver

De vigtigste job til rådighed for kandidater fra bacheloren i udvikling i samfund og territorier er:

 • udviklingsansvarlig;
 • forskningsansvarlig;
 • projektleder;
 • koordinerende officer
 • agent agent;
 • agent for turistudvikling;
 • udviklingsrådgiver;

Muligheden for at fortsætte til doktorgraden

Kandidater med en bachelorgrad i udvikling af virksomheder og territorier har mulighed for at fortsætte deres progression til kandidatgraden i regionaludvikling (med hukommelse eller med prøve), DESS i regional og territorial udvikling og doktorgrad i regionaludvikling.

De har også adgang til UQAR kandidatprogrammer inden for følgende områder:

 • etik;
 • projektledelse;
 • menneskeledelse på arbejdspladsen.

Et team af professorer, der er engagerede i studerende

De begrænsede klassekurser letter udveksling med professorer og mellem studerende, mens de skaber en atmosfære, der befordrer realiseringen af studerendes projekter.

Det forskellige fakultetsteam engagerer sig i forskningsprojekter, der er dedikeret til at forstå og støtte udvikling i Quebec, dets regioner og internationalt.

Tilgængeligheden og det bemærkelsesværdige tilsyn fra disse professorer favoriserer studiens succes.

Mange muligheder for ophold i udlandet

UQAR tilbyder mange muligheder for at blive i udlandet for studerende, der er motiverede til at udvide deres viden, mens de lever en givende kulturel oplevelse. Disse ophold kan have form af et udvekslingsprogram, en praktisk praktikplads eller et forskningsophold. Flere finansieringskilder er også tilgængelige.

Dobbeltgradsaftale med det katolske universitet i Vesten (Frankrig)

Som en del af deres uddannelse kan studerende drage fordel af denne aftale, der giver dem mulighed for ud over at opnå deres bachelorgrad i udvikling af virksomheder og territorier at få en bachelorgrad i humaniora og samfundsvidenskab, samfundsvidenskab, kurser Anvendt sociologi og etnologi på Université Catholique de l'Ouest, Angers Campus, Frankrig.

Betingelser for optagelse

Collegiate base

Har et diplom for college studier (DCS) eller tilsvarende.

Franske sprogfærdigheder: Derudover skal en kandidat, der ikke kan påvise færdigheder i fransk i henhold til kriterierne i "Politik for det franske bachelor", underkaste sig en institutionel undersøgelse af Fransk, efter at have modtaget et stævning herom. I tilfælde af undladelse af eksamen, kræves en vellykket afslutning af et funktionelt franskkursus, og tilmelding til dette kursus er obligatorisk i det følgende semester.

Grundlæggende oplevelse

Har relevant viden og erfaring, der anses for relevant. I dette tilfælde er kandidaten nødt til at demonstrere for medlemmerne af udvælgelsesudvalget, at hun eller han har den viden, der kræves for at gennemføre et universitetsuddannelsesprogram.

Franske sprogfærdigheder: Derudover skal en kandidat, der ikke kan påvise færdigheder i fransk i henhold til kriterierne i "Politik for det franske bachelor", underkaste sig en institutionel undersøgelse af Fransk, efter at have modtaget et stævning herom. I tilfælde af undladelse af eksamen, kræves en vellykket afslutning af et funktionelt franskkursus, og tilmelding til dette kursus er obligatorisk i det følgende semester.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

L'UQAR, une université d'excellence en recherche! Riche de la diversité de ses expertises de calibre international, l’UQAR se démarque parmi les meilleures universités en recherche au Canada. La comp ... Læs mere

L'UQAR, une université d'excellence en recherche! Riche de la diversité de ses expertises de calibre international, l’UQAR se démarque parmi les meilleures universités en recherche au Canada. La composition des axes d'excellence en recherche de l'UQAR- les sciences de la mer, le développement régional et la nordicité- reflète cette réalité distinctive. https://uqar.ca/nouvelles/uqar-info/3088-l-uqar-se-demarque-en-recherche-parmi-les-meilleures-universites-au-canada Minimer
Rimouski , Levis + 1 Mere Mindre