Bachelor i videnskab i kreative medier

Generelt

Program beskrivelse

Creative Media

 • Major: Kreative medier
 • Grad / pris titel: Bachelor of Science i kreative medier
 • Tilbyder akademisk enhed:
  • Denne major udbydes i fællesskab af:
  • Skolen for kreative medier
  • Institut for Datalogi
 • Studieform: Heltid

Mål for major

Denne store vil producere fagfolk i kreative medier, der er stærkt kyndige inden for computerteknologi.

Hovedvægten på denne major er på teknologien, der ligger til grund for digitale medier, men kandidaterne vil også få et solidt fundament i den kreative proces, herunder video, lyd, historiefortælling, spildesign, computergrafik, installation og interaktiv produktion af digitale medier.

Kandidater skal være i stand til at udnytte de nyeste computere og medieteknologier i oprettelsen af forskellige medier, herunder computerspil, computeranimation og specialeffekter, internetapplikationer og mobile enheder og tjenester.

Denne store kombinerer kernekurserne fra både Skolen for kreative medier og Institut for Computervidenskab for at fremstille kandidater, der bro mellem kløften mellem den tekniske og kunstneriske side af mediefeltet.

Påtænkte læringsresultater for større (MILO'er)

Efter en vellykket afslutning af denne major, skal studerende være i stand til:

 • Demonstrere færdigheder i både de kunstneriske og tekniske aspekter af digital medieproduktion.
 • Anvende viden og færdigheder inden for datalogi til oprettelse, udvikling og behandling af digital mediesoftware og indhold.
 • Identificer og analyser virkningen af medieteknologier på det bredere sociale miljø.
 • Arbejd effektivt som medlem af et kreativt team og bidrage til både de tekniske og kreative sider ved medieprojekter.
 • Forbered sig på kontinuerlige fremskridt inden for medieteknologier gennem livslang læring.
 • Demonstrer evner til problemløsning og ressourcestyring.

Gradskrav

119739_Skjermbilde2019-08-15kl.16.08.33.png

Bemærkninger:

 1. For studerende med anerkendte eksamener på avanceret niveau eller tilsvarende kvalifikationer.
 2. For associerede grader / højere diplomeksamener optaget som seniorårs indtagsstuderende.

119690_119654_campus.jpg

BSc Creative Media #

 • Tiltrædelsesår: 2020
 • Finansieringsmåde: Statsfinansieret
 • Adgangskode: 1043 BSc Creative Media #
 • Studieform: Heltid
 • Vejledende indtagsmål (kan ændres) : direkte anvendelsessteder
  • Lokale studerende: 20 til Skolen for kreative medier
  • Ikke-lokale studerende: Direkte ansøgningsrute for internationale og fastlands-ikke-Gaokao-studerende: omkring 250. NUEE-rute [全国 普通 高等学校 统一 招生 计划 (统招)] for fastlands-Gaokao-studerende: omkring 225
 • Normal varighed af programmet: 4 år
 • Direkte / ikke-JUPAS ansøgningsfrist: 2. januar 2020 (Lokal og ikke-lokal)
 • Bemærk: Denne hovedvej tilbydes i fællesskab af Skolen for kreative medier og Institut for Computer Science.

Programvideo

Vores mål

Denne store producerer kreative medier fagfolk, der er dygtige i computerteknologi. Studerende får også et solidt fundament i kreative processer, herunder video, lyd, fotografering, historiefortælling, spildesign, animation, computergrafik, installation og interaktiv produktion af digitale medier.

Denne store kombinerer kernekurser fra Skolen for kreative medier og Institut for Computervidenskab for at producere kandidater, der er i stand til at bygge bro mellem de tekniske og kunstneriske sider af mediefeltet. Kandidater bruger de nyeste computere og medieteknologier i oprettelsen af forskellige medier, herunder computerspil, animation, specialeffekter, lyd, trådløse og mobile medier og internetapplikationer.

Adgangsordninger for direkte / ikke-JUPAS-ansøgere

Ansøgere til dette program (adgangskode: 1043) vil blive overvejet til optagelse til førsteårsstudier i bachelor of science i Creative Media-programmet.

Ansøgere, der søger avanceret stående post, kan indsende en ansøgning til følgende program:

 • BSc Creative Media (adgangskode: 1468A)

Indgangskrav for direkte / ikke-JUPAS-ansøgere

For at blive taget i betragtning skal du opfylde de generelle indgangskrav.

Portfolio Indsendelse

Ansøgere kan blive opfordret til at deltage i en samtale og / eller andre vurderingsprocesser efter behov for at måle deres kreative potentiale. For at lette vurderingen af ansøgninger opfordres alle direkte ansøgere til SCM (1041/1042/1043/1044 / 1456A / 1468A / 1471A) kraftigt til at indsende en portefølje af kreativt arbejde via et online system til School of Creative Media. Se skolens porteføljeside for de mest opdaterede frister for indsendelse og specifikationer for porteføljen. Porteføljemateriale kan omfatte stillfotografering, malerier / tegninger, skulpturer, musikalske kompositioner / forestillinger, film / videoer, software, multimedieproduktioner, akademisk eller kreativ skrivning, videnskabsprojekter eller andre former for fantasifuld aktivitet.

Der kan overvejes beskæftigelsesregistre, rejser og andre eksempler på livserfaring

Første års læseplan

119740_Skjermbilde2019-08-15kl.16.16.34.png

@ Det kan være nødvendigt, at studerende udfylder CHIN1001 University Chinese 1 i henhold til deres indgangskvalifikation på kinesisk.
* Afhængigt af studerendes HKDSE-sprogprøvescoringer.
# Studerende, der opnår en karakter B eller derover i deres samlede kursusresultater for EL0200A, har tilladelse til at forlade programmet på dette tidspunkt. De opnår 3 point og anses for at have opfyldt forudsætningen for adgang til GE engelsk-kurserne.

Hvad du vil studere (major)

Denne store kombinerer kernekurser, der tilbydes af Institut for Computer Science og School of Creative Media, der giver studerende en solid baggrund på begge områder. Studerende har mulighed for at blande sig med studerende i begge akademiske enheder, mens de udvikler teamwork færdigheder og en sand forståelse af begge områder.

Computer Science kurser inkluderer computerprogrammering, datastrukturer, data, opbevaring, netværk, anvendte algoritmer, software engineering, computergrafik og AI spil programmering. Disse kurser udstyrer studerende med en solid baggrund inden for datalogi og programmering, så de kan udvikle software til medieindustrien.

Kreative mediekurser inkluderer moderne og ny mediekunst, computeranimation, computerspil, visuel kommunikation, installation, interaktivitet og kreativt mediestudie. Disse kurser giver studerende en god forståelse af den kreative proces og evnen til at producere indhold til digitale medieprojekter.

Gennem kurser og sidste års projekter har de studerende rig mulighed for at øve deres tekniske og kreative evner, arbejde i teams og udvikle interessante digitale medieprojekter.

Studerende kan også tage gratis valgfag eller mindreårige (r) i henhold til deres personlige eller karriereinteresser for at opfylde kreditkravet for eksamen. Et stærkt studenterrådgivningsskema er på plads for at give grundlæggende vejledning og vejledning til studerende som en del af deres studieplan.

Start din karriere her (major)

Denne hovedvej er ideel til studerende, der har stærke interesser i både computerteknologier og kreative medier. Vores kandidater er kvalificerede til at arbejde i en lang række digitale mediefirmaer inden for områder som computeranimation, specialeffekter, computerspil, internetbaseret og mobilmedie. Kandidater bliver en del af kreative teams og bidrager til både de tekniske og kreative aspekter af medieprojekter. Med en solid baggrund i både tekniske og kreative elementer er vores kandidater ideelle kandidater til fremtidige lederstillinger.

Studenterudveksling / praktikplads

Semesterslange udvekslingsstudiemuligheder tilbydes over hele verden med over 160 partnerinstitutioner. De europæiske spillesteder inkluderer Storbritannien, Irland, Finland, Ungarn, Norge, Tjekkiet og Schweiz. Asiatiske spillesteder inkluderer Kina, Japan, Malaysia, Sydkorea og Taiwan. Studerende opfordres også til at deltage i månedslange oversøiske sommerundervisningsprogrammer med forskellige temaer, såsom animation, kreativ computing og engelsk forbedring.

Praktikprogrammet supplerer SCM-læseplanerne ved at koordinere med virksomheder og organisationer i at give studerende on-the-job-uddannelse. En bred vifte af lokale og oversøiske praktikmuligheder er tilgængelige for at forberede studerende til de spændende udfordringer i de hurtigt voksende kreative industrier.

Bonusfunktioner

Med åbningen af Run Run Shaw Creative Media Center giver skolen også en regelmæssig tidsplan med interne udstillinger og præsentationer fra SCM-fakultetet og studerende sammen med internationalt anerkendte mediekunstnere og lærde.

Vidste du?

Skolen opfordrer studerende til at deltage i mediekunstkonkurrencer og festivaler lokalt og internationalt. Vores studerende og alumner har deltaget i mange konkurrencer og opnået enestående resultater, såsom følgende:

 • Bedste animerede funktion, Oscar, 2018
 • Bedste kunstretning og bedste visuelle effekter, de 37. Hong Kong Film Awards, 2018
 • Pris for ung kunstner (film- og mediekunst) (2012-2014), pris for ung kunstner (visuel kunst) (2017) og årets kunstner (film) (2017), Hong Kong Arts Development Awards
 • Bedste nye instruktør, de 36. Hong Kong Film Awards, 2017
 • Grand Prix, den 12. Osaka asiatiske filmfestival, 2017
 • Bedste makeup- og kostumedesign, 54. Golden Horse Awards, Taiwan, 2017
 • Bedste nye instruktør, de 11. Hong Kong Film Director Guild Awards, 2016
 • Bedste instruktør og bedste manuskript, den 23. Hong Kong Film Critics Society Awards, 2016
 • Bedste nye instruktør, de 53. Golden Horse Awards, Taiwan, 2016
 • Bronze Award i kategorien Bedste studerende opfindelse (tertiær eller derover), Hong Kong ICT Awards, 2016
 • Champion (2016) og First Runner-Up (2012-13), Disney ImagiNations Hong Kong Design Competition
 • Bedste lokale arbejde (2017), Emerging Talent Award (2016) og Silver Award (2015) i Media Art Category, Hong Kong Independent Short Film and Video Awards (ifva)
 • Guldpris (2011-2013, 2015-2017) og Silver Award (2012-2013) i Open Category, Hong Kong Independent Short Film and Video Awards (ifva)
 • Gold Award (2014) og Silver Award (2014, 2016) i kategorien Animation, de uafhængige kortfilms- og videopriser i Hong Kong (ifva)
 • Silver Award (2010, 2011 og 2013) i kategorien Interactive Media, Hong Kong Independent Short Film and Video Awards (ifva)
 • Vinderne af 1. og 2. filmfilminitiativet (Higher Education Institutions Group), 2015 og 2016
 • Cyberport Judge's Pick Award (2013), Mobile Match Award (2014), Audience Award og The Most Kawaii Game (2016), The Best Boardgame Award (2017), Global Game Jam Hong Kong
 • WYNG Masters Award, 2013 og 2016
 • Hovedpris, den 61. internationale kortfilmfestival Oberhausen, 2015
 • Young ICT Achiever, Hong Kong Computer Society (HKCS) Outstanding ICT Achiever Awards, 2015
 • Fremragende værker / vindende værker i afdeling II: “CG Animation Theatre”, ASIAGRAPH, 2011, 2013-2015
 • Asiatiske kulturrådstilskud, 2014
 • Hong Kong Documentary Award, den kinesiske dokumentarfestival, 2014
 • Vinderen af Hong Kong Spirit Ambassadors i 2013
 • New Face Award, kunstafdelingen på den 17. Japan Media Arts Festival, 2013
 • Speciel pris, den 37. Hong Kong International Film Festival (HKIFF), 2013
 • Bedste korte dokumentar, den 2. Phoenix Video Documentary Award, 2013
 • Bedste nye instruktør, den 31. Hong Kong Film Awards, 2012
 • Hong Kong Contemporary Art Awards, 2012
 • Storpræmie, bedste kreativitet og bedste filmpris, den 8. friskbølgede korte filmkonkurrence, 2012
 • Contemporary Perspective and Human Rights Concern Awards, South Taiwan Film Festival, 2012
 • Bedste eksperimentelle film, 9. Sedicicorto International Film Festival, 2012
 • Silver Award, Hong Kong Design Association (HKDA) Global Design Awards, 2011
 • Bedste manuskript, den 30. Hong Kong Film Awards, 2011
 • Adobe Design Achievement Awards, 2011

Mange af vores kandidater er rejst til udlandet for at studere til deres kandidatgrader inden for forskellige specialiseringsområder i prestigefyldte skoler og universiteter, såsom følgende:

 • Carnegie Mellon University, USA (mediekunst)
 • City University London, UK (kulturpolitik og ledelse)
 • Concordia University, Canada (mediekunst og skulptur)
 • Duke University, USA (eksperimentelle og dokumentariske medier)
 • Georgia Institute of Technology, USA (interaktion mellem mennesker og computere)
 • Gullsmed, University of London, UK (byfotografering, visuelantropologi)
 • Graduate School of Media Design, Keio University, Japan (media design)
 • Institut d'Etudes Superieures des Arts, Frankrig (kunstledelse / kunstforretning)
 • King's College London, UK (kritisk teori)
 • Maryland Institute of Art, USA (skulptur)
 • Massachusetts Institute of Technology, USA (mediedesign; kunst, kultur og teknologi)
 • National Film and Television School, UK (animation)
 • Pratt Institute, USA (animation og motion arts)
 • Slade School of Fine Art, University College London, UK (skulptur)
 • Universitetet for kunst og design Helsinki, Finland (mediekunst)
 • University of the Arts London, UK (kunst)
 • Universitet i Buffalo, State University of New York, USA (arkitektur)
 • University of California, Los Angeles, USA (mediedesign)
 • University of Nottingham, UK (filmstudier)
 • Universitetet i Oslo, Norge (mediestudier)
 • University of Southern California, USA (digitale medier)
 • University of Washington, USA (digital mediekunst)

119691_119653_campus2.jpg

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... Læs mere

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Minimer
Kowloon Tong