Programoversigt

I bachelor i humaniora læser eleverne verdens mest indflydelsesrige bøger og udforsker verdens mest spændende ideer inden for kunst, filosofi, historie, litteratur, klassikere, musik, religion og videnskab.

I dette tværfaglige Liberal Arts-program studerer eleverne verdens største ideer, bøger og kunstværker, der produceres af tænkere fra spændingen af den registrerede verdenshistorie - fra oldtidens Mesopotamien til det moderne Amerika. Programmets vægt ligger på ideer, udforskes gennem små diskussionsgrupper og skriveopgaver. Den typiske humanistiske student elsker at læse, og er begejstret for at dele ideer med studerende og professorer.

Bachelor of Humanities kan tage dig overalt, hvor du vil hen. Humaniora studerende uddanner sig med fremragende forskning, skrivning og kommunikation færdigheder, og de stiger normalt meget hurtigt i deres udvalgte erhverv. Humaniora eleverne kan bede om at være parret med en professionel mentor og kan få indsigt i arbejdspladsen, før de uddannes. Kandidater kan fortsætte med at belønne karrierer, journalistik, undervisning, medicin, forretning, politikanalyse, udenlandsk service, internationale relationer, offentlig service, skrivning og forskning.

Carleton fordel

Læseplanen

BHum-læseplanen inviterer eleverne til at tænke dybt om, hvad det betyder at være menneske ved at lede dem gennem de på hinanden følgende forestillinger om menneskeheden, der har formet vores kultur. Humaniora-programmet har sin egen undervisning og studieplads. Studerende møder stædige idealer, såsom kærlighed, retfærdighed, kreativitet og visdom, samt de mørkere aspekter af menneskeheden, som ondskab, vold, grusomhed og magtmisbrug.

BHum-studieplanens hovedpunkt er en fireårig rækkefølge af kerneeminarer, der tilbyder en kronologisk og tematisk undersøgelse af verdens store bøger. Mens mange store bøger-programmer begynder med græsk filosofi, undersøger BHums førsteårsseminar religiøse traditioner fra oldtidens Israel, Indien og Kina. Andreårsseminaret ser derefter på fremkomsten af den græske filosofi og dets frugtbare møde med opkomsten af kristendommen frem til middelalderen. Tredjeårsseminaret undersøger de store kunstneriske og litterære værker, der produceres under renæssancen og oplysning, og fjerdeårsseminaret undersøger modernitetens karakter og de virkelige ramifications af kritikerne af modernitet.

Hvert kerne-seminar er undervist af to professorer, omfatter små diskussionsgrupper, der drives af professorerne, og er begrænset til studerende i humaniora-programmet.

Ud over de centrale seminarer indeholder hvert år et omhyggeligt integreret sæt af relevante kurser inden for en række emner, herunder historie, filosofi, litteratur, religion, klassikere, kunsthistorie og musikhistorie. Studerende vælger også kurser fra et begrænset antal valgfag og gratis valgfag.

Et nært knust kreativt fællesskab

Den lille størrelse af Bachelor of Humanities program betyder, at eleverne danner et intimt, dynamisk samfund og danner livslange venskaber i løbet af deres fire år. Humaniora studerende er også kendt personligt af deres professorer, der modtager et niveau af opmærksomhed og personlig instruktion, der er svært at finde andre steder. Humaniora-programmet har sit eget område ved Carleton, der består af en smuk foredragsholde og et seminarrum og et behageligt fælles rum udelukkende til brug for BHum-studerende.

Kapitalfordelen

Carleton's placering i Ottawa giver eleverne klar adgang til et væld af ressourcer. Institutioner som Bibliotek og Arkiv Canada, Canadas Historiske Museum og Canadas Nationalgalleri bidrager alle til de kulturelle fordele ved at studere i landets hovedstad. Ottawa har også et livligt og langvarigt kunstnerisk fællesskab, der byder på mange muligheder for at deltage i teaterforestillinger, litterære aflæsninger og musikalske forestillinger. Mange nationale og internationalt anerkendte talere og dignitaries besøger vores by, og eleverne kan høre dem tale på offentlige foredrag, konferencer og i Parlamentet.

Offentlige foredrag

Humaniorahøjskolen holder regelmæssigt offentlige foredrag og seminarer, så eleverne kan engagere sig med nogle af de mest fremtrædende tænkere i vores tidspunkter. I de seneste år har kollegiet sponsoreret offentlige samtaler med følgende:

 • Ursula Franklin
 • Charlotte Gray
 • Samuel Huntington
 • Mark Kingwell
 • Alberto Manguel
 • Seyyed Hossein Nasr
 • John Ralston Saul
 • Margaret Somerville
 • Charles Taylor

Programmet

Studerende kan vælge en af de fem-graders programmer: Honours, The Combined Honors, Humanities med et studieår i udlandet, Humaniora og Biologi grad eller Journalistik og Humaniora grad.

Bachelor of Humanities Honours er den mest omfattende og guidede version af graden. Det er designet til studerende med de bredeste interesser, og som sådan omfatter det højeste antal kurser, der er specificeret af kollegiet.

Bachelor of Humanities med en kombineret Honours eller en mindre giver eleverne mulighed for at kombinere humaniora med et andet emne. Studerende er fri til at kombinere humaniora med enhver anden disciplin på Carleton, der tilbyder en kombineret Honours eller en mindre, fra filosofi eller engelsk til statsvidenskab eller menneskerettigheder. Studerende i dette uddannelsesprogram kan også studere i udlandet i deres tredje år.

Bachelor of Humanities Honours med et studieår i udlandet er designet til studerende, der ønsker at optjene kreditter mod deres uddannelse i udlandet. Ved at angive, at fem af de studerendes kreditter skal tages i udlandet, giver denne version af graden den studerende en stor fleksibilitet i deres udenlandske kursusvalg.

Humaniora og Biologi programmet er designet til studerende, der har til hensigt at ansøge om lægeuddannelse efter eksamen. Denne kombinerede Honours program består af tolv kurser i Humaniora og otte kurser inden for biologi, kemi og biokemi.

Bachelor i Journalistik og Humaniora er for de studerende, der ønsker at dyrke deres kærlighed til ideer, mens de træner for en karriere. Studerende modtager faglig træning i avis, radio, tv og nye medier, samtidig med at man får en forståelse for verdens kultur og historie.

Yderligere krav

I mange tilfælde skal eleverne også indsende en portefølje for at blive accepteret i programmet.

Studere i udlandet

Mange studerende i kandidatuddannelsen udbreder deres tredje år på at studere i udlandet. Carleton har udvekslingsprogrammer med universiteter i England, Skotland, Wales, Frankrig, Tyskland, Finland, Australien og mange andre lande. College opfordrer kraftigt eleverne til at udnytte de udvekslingsmuligheder, der tilbydes via International Student Services Office (ISSO). Hertil kommer, at kollegiet har et særligt arrangement med Filosofiske Institut ved Katholieke Universiteit Leuven i Belgien, hvor op til ti studerende om året kan studere filosofi på engelsk, i de fleste tilfælde fuldende flertallet af en kombineret honours grad i filosofi.

Kulturelle og mentorprogrammer

Collegeet tilbyder også både et kulturelt og et mentorprogram. Kulturprogrammet er organiseret af en kulturel direktør og humanistiske studerende og omfatter musikalske aftener, kunstvisninger, poesielæsninger, et filosofisamfund, en bogklub og besøg for at se teater, dans og film.

Collegeens mentorprogrammer forbinder elever med folk fra samfundet som højtstående embedsmænd, diplomater, parlamentsmedlemmer, digtere, kunstnere og medlemmer af det akademiske samfund, som ikke kun tjener som venner og rådgivere, men også introducerer eleverne til den verden, hvor de arbejde. Sprogkrav Studerende skal have et godt kendskab til et andet sprog efter afslutningen af BHum-programmet. På Carleton kan eleverne vælge at studere et bredt udvalg af sprog, herunder oldgræsk, latin, fransk, italiensk, tysk, arabisk, russisk, spansk og mandarin kinesisk for at nævne nogle få.

Stipendier

Humanities studerende er berettiget til Carleton stipendier til rådighed for alle studerende, herunder Entrance Stipendier, der tildeles automatisk i henhold til en studerendes optagelse gennemsnit og Prestige stipendier, som kræver en separat ansøgning. Derudover er der tre præmier til rådighed for studerende i Humaniora-programmet: Pamela og Richard Joho Bursary; Lee Valley Entrance Scholarship til en ny studerende; og Beverly Krugel-stipendiet tildeles årligt til en fremragende studerende, der for tiden er indskrevet på kollegiet.

Fremtidige muligheder

Kandidater fra BHum programmet er i stand til at forstå dagens globale kultur, lave gratis og velinformerede domme, og bidrage væsentligt til det civile liv. Et antal af BHums karakteristiske træk giver eleverne en fordel, når de går ud på deres valgte karriereveje.

Ved at gennemføre BHum-læseplanen lærer eleverne at analysere komplekse tekster og ideer, og de arbejder tæt sammen med fakultetet for at erhverve forsknings- og skrivefærdigheder på højt niveau. I ugentlige diskussionsgrupper afsætter eleverne deres kommunikationsfærdigheder, og kollegiet organiserer karriererelaterede begivenheder gennem året - begivenheder som Alumni Career Nights og møder med kollegium mentorer.

Alle disse særlige funktioner giver BHum-studerende de færdigheder, der er nødvendige for de følgende karriere (hvoraf nogle kræver videreuddannelse eller uddannelse).

Karriere

 • jurist
 • forsker
 • lærer
 • internationale relationer officer
 • forfatter
 • journalist
 • professor
 • tjenestemand
 • politik analytiker
 • udenlandsk tjenestearbejder
 • læge
 • forretningsmand

Hvilke studerende siger om humaniora (store bøger)

"My Humanities-programmet er præcis, hvad jeg ønskede. Jeg lærer alt om samfundets vækst gennem historien i religion, filosofi, kunst og meget mere. Jeg føler verden og afrundet fra programmet, fordi det er lidt af alt. lille klassestørrelse giver dig mulighed for at lære kursusmateriale bedre gennem tætte diskussioner med dine professorer og klassekammerater. Belønningerne overstiger langt udfordringerne. Jeg har lært meget af programmet, især i min skrivefærdigheder. Det er endnu bedre, at jeg lærer mig at studere i den smukke by Ottawa. "

Tyra Swick-Blake, humaniora studerende

Program undervist i:
 • Engelsk

Se 18 flere kurser fra Carleton University Undergraduate »

Senest opdateret Februar 9, 2019
Dette kursus er Campusbaseret
Start Date
Duration
4 år
Fuldtid
Deadline
Efter placeringer
Efter dato
Start Date
End Date
Apr. 30, 2023
Ansøgningsfrist
Location
Ansøgningsfrist
End Date
Apr. 30, 2023