22 Bachelor Programmer i Personaleledelse i Asien for 2024

Bachelor Programmer i Personaleledelse i Asien for 2024Filter
    • Kuala Lumpur, Malaysia

    Fuldtid

    3 år

    På campus

    Engelsk

    Da den 4. industrielle revolution (IR4.0) overtager verden, ser vi en opadgående tendens til sammenlægning af digital teknologi med erhvervslivet. Da virksomheder infunder digital teknologi inden for deres operationer, hæver Digital Transformation kundeoplevelsen og transformerer forretningsmodeller og driftsmodeller inden for organisationen.

    • France Online, Frankrig
    • Belgium Online, Belgien
    • + 13 more

    Fuldtid

    Fjernundervisning

    French

    Indehaveren af DEESAD – Executive Assistant er lederens højre arm. Han leder forretningsførerens aktiviteter og projekter.

    • Ras Al Khaimah, Forenede Arabiske Emirater

    Fuldtid

    4 år

    På campus

    Engelsk

    Human Resource Management er processen med at ansætte og udvikle medarbejdere, så de bliver mere værdifuld for organisationen.

    • Shah Alam, Malaysia
    • George Town, Malaysia

    Fuldtid

    På campus

    Engelsk

    Som for Bachelor of Business Administration i Human Resource Management, dens mål er at udstyre business studerende med lyden viden i forvaltningen af ​​menneskelige ressourcer og praksis i den virkelige virksomhed organisation. De udbudte kurser bliver specielt struktureret til at give de studerende dygtige viden og færdigheder i human resource management. Udover, efter at opgradere de kan også fortsætte deres studier i MBA-programmer.

    • Dubai, Forenede Arabiske Emirater

    Fuldtid

    På campus

    Engelsk

    Human Resource Management beskæftiger sig med en række grundlæggende forretningsfunktioner, herunder rekruttering og udvælgelse, uddannelse og udvikling, forandringsledelse og arbejdssikkerhed. Hvis du er interesseret i at forstå, motivere og udvikle en menneskers menneskelige kapital, vil UOWD's Bachelor of Commerce (BCom) - Human Resource Management i UAE forberede dig til en karriere på dette område.

    • Suzhou, Kina

    Fuldtid

    På campus

    Engelsk

    I BA Human Resource Management-programmet lærer du, hvordan enkeltpersoner styres inden for en organisatorisk kontekst. Du vil blive introduceret til den aktuelle teori og praksis for human resource management og blive opfordret til at tænke kreativt og kritisk om rollen som human resource management i den bredere forretningsverden. Du vil tilegne dig en række intellektuelle, interpersonelle og tekniske færdigheder, der er relevante for området og udvikle en forståelse af de rammer, der bruges til at styre arbejdsgiver- og medarbejderforhold.

    • Dubai, Forenede Arabiske Emirater

    Fuldtid

    3 år

    På campus

    Engelsk

    Dette program er skræddersyet til ambitiøse studerende, der gerne vil anvende teori til praksis i et erhvervsmiljø; du vil lære, hvordan organisationer fungerer, lige fra udvikling af en strategi til ledelsesstile. Med støtte fra akademikere, der har professionel ekspertise i deres undervisningspraksis, vil du studere de nøglefunktioner, der understøtter forretningssucces. Du vil også få en bred forståelse af HR-sektoren for at forstå de juridiske og etiske udfordringer, som HR-fagfolk står over for. Du vil også studere de teknikker, som virksomheder bruger til at matche færdigheder og evner med deres forretningsbehov.

    • Dubai, Forenede Arabiske Emirater

    Fuldtid

    4 år

    På campus

    Engelsk

    Vil du tage en ledende rolle i forvaltningen af en organisations største aktiver? Bachelor of Business Administration i Human Resource Management vil forberede dig til at bidrage både strategisk og operationelt til udviklingen af en arbejdsstyrke i enhver professionel indstilling.

    • Dubai, Forenede Arabiske Emirater

    Fuldtid

    8 semestre

    På campus

    Engelsk

    Hver organisation anvender personalechefer for at sikre, at ordentlig menneskelig kapital tiltrækkes og bevares. Programmet, der tilbydes af College of Business Administration (COBA), giver eleverne mulighed for effektivt at styre personalefunktionerne i enhver organisation. HRM -pensum er fuldt ud i overensstemmelse med de standarder, der er fastsat af Society for Human Resource Management (SHRM).

    • Taipei, Taiwan

    På campus

    Menneskelige ressourcer har altid været en kilde til konkurrencefordele, som vores land er stolt af. Fremtiden vil være baseret på organisationens store faglige og arbejdsdeling, den strategiske planlægning, der kræves for internationalisering, og en kraftig udvikling af serviceindustrien og kædetyper. Organisationer har brug for flere af høj kvalitet og passende menneskelige ressourcer for at skabe fordele og værdi.

    • Cheonan-si, Sydkorea

    På campus

    Kanuri

    Dette program tilbyder specialisering i menneskelige ressourcer. Programmet fokuserer på at udvikle HR-eksperter, efterspurgt af virksomheder, baseret på en tværfaglig undersøgelse af blandt andet forretningsadministration, offentlig administration, jura, økonomi, psykologi, uddannelse. Kurserne dækker forskellige emner, herunder udvikling af menneskelige ressourcer, arbejdskraft og økonomi, industrielle forhold, kompensation, organisationsudvikling og industriel psykologi. Grundlæggende statistik, økonometrisk analyse og anvendelse og anvendelse af computerværktøjer leveres også til at fremme evnen til at styre menneskelige ressourcer, der imødekommer informationssamfundets krav.

    • Nanjing, Kina

    På campus

    Majoren er dedikeret til at dyrke seniorfagfolk inden for menneskelig ressourcestyring, der har en stærk patriotisk ånd, en stærk følelse af historisk mission, dyb akademisk præstation, solid videngrundlag, god innovativ kapacitet og bred international vision. Efter eksamen vil de studerende have god erhvervsetik og en stærk følelse af socialt ansvar og opbygge evnen til at deltage i internationalt samarbejde og konkurrence i det globale miljø. Kandidater bliver kompetente til forvaltning af menneskelige ressourcer, herunder planlægning, rekruttering, konfiguration, uddannelse og udvikling, præstationsstyring, vederlag og velfærdsledelse, ledelse af personaleforhold og andre områder i forskellige virksomheder, offentlige institutioner og offentlige myndigheder og får human resource management specialist licens eller tilsvarende professionel teknisk titel. De vil yderligere forbedre viden og evner gennem fortsat uddannelse eller andre kanaler for livslang læring og tjene ledelsesarbejdet i forskellige organisationer. Kernekurser: Human Resources Management, Organisatorisk adfærd, Innovation & Iværksætteri og Karriere Management

    • Changzhou, Kina

    På campus

    Baseret på Yangtze-flodens delta-region er denne major orienteret mod regional økonomisk og social udvikling og udviklingsbehovet for olie- og petrokemisk industri og dyrker en international vision, innovativ tænkning og iværksætterånd, solid professionel teoretisk viden og fremragende faglige færdigheder, fremragende teamwork ånd og ekspertise Human resource management professionelle anvendte talenter med store forretningsmæssige kommunikationsevner.

    • Beijing, Kina

    På campus

    Human Resource Management Major uddanner professionelle talenter med en følelse af harmoniske arbejdsforhold, grundlæggende teoretisk læsefærdighed inden for ledelse, økonomi, sociologi, jura osv., Mestrer moderne menneskelige ressourcestyringsteorier og forretningsdriftsfærdigheder og er fortrolig med arbejdspolitikker og -regler. Være i stand til at engagere sig i specifikke personaleadministrationsopgaver såsom organisation og personaleledelse, rekruttering, uddannelse, performance management, lønstyring og medarbejderforholdsstyring i virksomheder, institutioner og offentlige afdelinger.

    • Dammam, Saudi-Arabien

    Engelsk, Avestan

    Human Resources Management er en af de vigtige afdelinger i offentlige og private virksomheder, og det er essensen af effektivitet og vitalitet for hver enhed, der er involveret i at arrangere facilitetens struktur og personale samt handle for at motivere, ansætte, opnå konkurrencemæssige fordele og øge overskuddet. Vi interesserede os meget for den kreative side af personaleprogrammet, som ville gøre en radikal ændring af det administrative etableringssystem og give det fleksibilitet, accept, en positiv indvirkning og mere produktivitet.