Bacheloruddannelsen i medier og kunst

Generelt

Program beskrivelse

Praktiske kompetencer for kreative sind

Medier og kunst er et uddannelsesprogram for fremtidige eksperter på kulturområdet. Studierne vil guide dig til at skabe nye ideer og udvikle dem til kvalitetsprodukter på en kunstnerisk, teknisk og økonomisk succesfuld måde.

Gradprogrammet i medier og kunst giver dig up-to-date kompetencer i den voksende, internationale og konstant skiftende kultur sektor. Du vil lære at bruge nye medieværktøjer og forskellige arbejdsmetoder på en kundevenlig måde. Valg til praktik og udvekslingsstudier i udlandet vil give dig en usædvanlig god mulighed for en international karriere.

I løbet af det første år vælger du en af ​​studiestierne: Interactive Media, Music Production eller Fine Art. Udover at vælge din hovedstudievej kan du konstruere din personlige læseplan fra flere underinddelte studie moduler, såsom spildesign, lyddesign eller kunstfotografering.

Som kandidat vil du have de nødvendige færdigheder i den internationale medie- og kunstsektor. Industrien tilbyder en bred vifte af jobmuligheder som ekspert, udvikler og iværksætter i fx spilvirksomheder, musik- og livehændelsesproduktion, ny medieproduktion, service design og kunstgallerier.


Studiemål

Fagprogrammets fokus er at levere up-to-date kompetencer i en stadigt skiftende og voksende international medie- og kunstsektor. Studierne følger tre hovedstudier:

 • Interaktive medier
 • Musikproduktion
 • Fin kunst

De vigtigste studieveje er opdelt i studiemoduler, hvilket fører til høje faglige kompetencer inden for et eller flere af følgende anvendelsesområder: webdesign og -tjenester, spildesign, bevægelsesgrafikdesign, produktion og indholdsdesign, musikproduktion og musikvirksomhed, sangskrivning, lyddesign, arrangementsproduktion, kulturel eksport, kunstfotografering, bevægende billede, tegning og maleri, animation og anvendt kunst.

Det overordnede mål med studierne er, at studerende bliver fagfolk, der kan arbejde som eksperter, udviklere og iværksættere på området, både i Finland og i udlandet.

På et mere specifikt niveau er hovedmålene, at kandidaten vil

 • blive i stand til kreative innovationer og løsninger, der kan anvendes i praksis.
 • mestre medierne, arbejdsmetoderne og teknologien i hans / hans specialitet.
 • være i stand til at handle fagligt i de typiske kommunikations- og interaktionssituationer i feltet.
 • være i stand til at designe, oprette og lede medie- og kunstrelaterede produktioner og fungere som medlem af et hold.
 • erhverve kompetence til at deltage både i de nationale og internationale ansættelsesområder som professionel og som iværksætter.


Studieindhold

Det første år giver et bredt perspektiv på de grundlæggende færdigheder, der er nødvendige på hver studiestien. I efteråret vil du studere et bredt udvalg af introduktionskurser og et grundlæggende finsk sprogkursus. I forårstiden vælger du det første faglige studiemodul for din specialisering fra din studiestien. Efter det første år vil du vide, hvordan du bruger de vigtigste værktøjer og teknikker. Projekter inkluderet i forårsmodulet indeholder også arbejde med kunder.

I andet år vælger du et andet specialiseringsmodul til efterårstiden og et tredje modul til foråret. Fra det andet år kan du vælge moduler fra udvælgelsen af ​​alle studieveje. Projekter inkluderet i modulerne vil også omfatte samarbejde med kunder.

I løbet af det tredje år vil du uddybe og udvide din faglige indsigt i din specialisering enten ved at deltage i en international TAMK eller ved at vælge et fjerde studie modul på TAMK . F.eks. Er det muligt at studere arbejdslivskompetencer i vores studentdrevne kooperativer. Valg af moduler på tværs af stier og inklusiv studier fra Tammerfors Universitets tværfaglig udvælgelse er mulig. I forårstiden består pensum af nogle sprogstudier, frit valgstudier og praktisk træning.

Det fjerde årsprogram for efterårstiden består af frit valgstudier og undersøgelse af medieanalyse og forskning. I forårstiden skal du udføre praktik og producere en bachelorafhandling.


Skær din egen studiestien

Bemærk venligst at beskrivelsen af ​​ovennævnte undersøgelser kun er et eksempel på en studieplan. Du vil have mulighed for at planlægge dit individuelle studieprogram med dine lærervejledere og din studievejleder. Der er mange valgmuligheder og listen over obligatoriske kurser er ikke lang.

Du kan specialisere dig inden for en række fagområder:

 • animation
 • anvendt kunst
 • kulturel eksport
 • tegning og maleri
 • fremvoksende medieproduktion (VR / AR / MR / XR)
 • nye medier i lyddesign og musikproduktion
 • iværksætteri
 • arrangement produktion
 • kunstfotografering
 • spil design og produktion (Game Academy)
 • live event teknologi
 • motion grafik design
 • bevægende billede
 • musikproduktion og sangskrivning
 • Forskning & Udvikling
 • lyddesign
 • visuelt design
 • web og app design
 • arbejder med kunder


Valg af specialisering

De vigtigste studieveje er interaktive medier, musikproduktion og kunst.

Disse er opdelt i studiemoduler (fx nye medier, spilakademi, musikvirksomhed og arrangementer, lyddesign, kunstfotografering, bevægende billede, anvendt kunst).

Du kan opbygge dit eget ekspertiseområde ved at vælge eller kombinere undersøgelser fra det udvalg af studietilbud, der tilbydes.

Det er muligt at kombinere undersøgelser fra mere end en undersøgelsessti efter det første år. Studieordningen indeholder også store sektioner og projekter, der deles mellem forskellige studieveje og med andre relaterede uddannelser i Kunst, Musik og Medier. Fx et etårigt Game Academy http://www.gamesacademy.fi/. Samarbejdet med Tammerfors Universitet åbner også flere muligheder for kursusvalg og projekter.


Struktur af undersøgelser

Gradprogrammets omfang er på 240 studiepoints, bestående af

 • grundlæggende og faglige studier (180 point)
 • praktisk uddannelse (30 point)
 • frit valg studier (15 point)
 • Bacheloropgave (15 point)

For at sikre gode beskæftigelsesmuligheder omfatter studierne ca. fem måneder (30 studiepoeng) praktik. Det anbefales, at du gør dig bekendt med mere end én arbejdsopgave og arbejdsplads i løbet af træningsperioden. Du får vejledning til den praktiske træning fra en tilsynsførende lærer fra TAMK , og skolen og arbejdspladsen vil i fællesskab blive enige om dine arbejds- og læringsmål.

For at sikre gode beskæftigelsesmuligheder omfatter studierne ca. fem måneder (30 studiepoeng) praktik. Det anbefales, at du gør dig bekendt med mere end én arbejdsopgave og arbejdsplads i løbet af træningsperioden. Du får vejledning til den praktiske træning fra en tilsynsførende lærer fra TAMK , og skolen og arbejdspladsen vil i fællesskab blive enige om dine arbejds- og læringsmål.

Afsluttende projekt

Det endelige projekt, der kræves for bachelorgrad, består af afhandlingen, et evalueringsseminar og en modenhedstest. Afhandlingen kan tage følgende former:

 • et medieprojekt, udviklingsarbejde eller et kunstværk, herunder en kritisk skriftlig del, der beskriver og reflekterer over arbejdet og dets teoretiske baggrund.
 • en skriftlig forskningsrapport.


internalisering

Som TAMK studerende har du mulighed for at fuldføre en del af din uddannelse i udlandet i et af TAMK partneruniversiteter, hvoraf vi har over 300 i mere end 50 lande. Den praktiske træning kan også gøres overalt i verden; Du er fri til at arrangere dine træningsopgaver, så de passer til dine egne internationale karriereplaner. Andre måder at garantere en virkelig international og multikulturel studieoplevelse på er at fordybe dig i sprogstudier, peer-vejledning til andre internationale studerende, venskabsaktiviteter og internationale projekter og tematiske uger.


Karrieremuligheder

Kandidater fra uddannelsen har mange udfordrende, nationale og internationale jobmuligheder i f.eks. Tv, teater, interaktive medier, digitale medievirksomheder, indholdsproduktion, reklamebureauer, spilhuse, pladeselskaber, forlagsvirksomheder, reservationsbureauer, arrangementer, produktionsvirksomheder, optagelse og mastering studios, kunstorganisationer, gallerier og produktionsselskaber.

Mulige jobtitler omfatter f.eks. Animator, kunstdirektør, konceptdesigner, spilkunstner, grafisk designer, projektleder, producent, UI-designer, webdesigner, webprogrammerer, kunstner (kunst), kunstfotograf, kunstdirektør i kommunale projekter, lyddesigner , sangskriver, udøvende kunstner, levende lyd og lysingeniør, begivenhedsproducent og produktionschef.


Postgraduate studie muligheder

Efter din bachelorgrad og tre års erhvervserfaring kan du ansøge om kandidatuddannelsen for kultur og kunst. Den kandidatgrad, der udstedes af universiteter inden for anvendt videnskab, har 60-90 studiepoeng og kræver 1-2 års deltidsstudie.

Den kandidatgrad, der udstedes af et universitet for anvendt videnskab, tilbyder de samme kvalifikationer til stillinger i den offentlige forvaltning som en kandidatgrad, der udstedes af et universitet.

Undervisningsgebyrer og stipendier

Undervisningsgebyret for programmet er 9800 euro pr. Akademisk år for studerende uden for EU / EØS med et stipendium til gebyrbetalende studerende.

Du bliver ikke forpligtet til at betale gebyret, hvis du er:

 • en EU / EØS-borger
 • svarende til EU / EØS-borger (dvs. en statsborger i Schweiz)
 • allerede bosat i Finland (en kontinuerlig A eller permanent P / P-opholdstilladelse) eller har et EU-blåkort udstedt i Finland. Den fritagne opholdstilladelse skal være gyldig, når du ansøger om studier og i hvert fald indtil 1. august, dvs. når studiestart begynder. Vær opmærksom på, at opholdstilladelse i et andet EU / EØS-land ikke fritager dig for studieafgiften.


Stipendier

 • 50% Early Bird-stipendium, hvis accept er foretaget inden for 7 dage
 • Academic Award-stipendier 25% - 50% baseret på opnåede kreditter og GPA

Graduerende studerende kan kvalificere sig til Academic Excellence-stipendier af forskellige årsager: exceptionelt speciale, succes i praktiske placeringer eller projektarbejde. Disse stipendier styres og uddeles af TAMK R

Studerende kan også være sponsoreret af enten familie eller organisationer / virksomheder. TAMK forhandler for tiden firma sponsorater til fremtidige studerende.

Senest opdateret Nov 2018

Om skolen

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. ... Læs mere

Welcome to the most popular university of applied sciences in Finland! TAMK has a good reputation among students; its fields of study are interesting and its graduates are in demand on the job market. TAMK is also highly respected in all sectors of working life - both as a successful educator of bright new professionals, and as a valued partner in many forms of collaboration. Minimer