Laurea Triennale i Ingegneria Fisica

Generelt

Program beskrivelse

Dette uddannelse undervises fuldt ud på italiensk.

Formålet med kurset Ingeniørfysik er at uddanne en moderne og professionelt kosmopolitisk klasse af ingeniører, der er i stand til at tackle spørgsmål, der vedrører avanceret teknologi, hvad enten de er knyttet til energi, materialer, datalogi, biomedicin eller "kvantecomputering".

En fysikingeniør er en professionel med flere kvalifikationer, der kombinerer ekspertise inden for to discipliner: videnskabens grundlæggende og praktiske konstruktion. Fysikingeniører er uddannet til at tilpasse sig situationer under kontinuerlig teknologisk udvikling og til fremkomsten af det, der er kendt som kompleksitetsvidenskaber, såsom neurovidenskab eller kvantefysik. Der er en lang række karrieremuligheder for fysikingeniører.

Kandidater i programmet vil være i stand til at arbejde i alle teknologisk avancerede sektorer relateret til både produktion (materialer, nanoteknologi, biomedicin) og forarbejdning (numerisk modellering, multivariabel systemer, cybersikkerhed). Der er beskæftigelsesmuligheder for kandidater i både Italien og udlandet.

Hvorfor tilmelde sig dette program

  1. Bliv en del af en klasse moderne og professionelt kosmopolitiske ingeniører, der kan tackle problemer, der vedrører avancerede teknologier, uanset om de er forbundet med energi, materialer, IT, biomedicin eller "kvantecomputering".
  2. En fysikingeniør kombinerer en fysikers kendskab til fysik og matematik med datalogi, materialevidenskab og biofysik fra en ingeniør og derved formår at forstå og udforske forskellige videnskabelige felter.
  3. På verdensplan er der en stigende efterspørgsel efter fagfolk, der er i stand til konstant at opdatere deres viden ved at tilpasse sig til kontinuerlig teknologisk udvikling og til fremkomsten af de såkaldte kompleksitetsvidenskaber. Kort sagt, fysikingeniører er uddannet til at modellere de forskellige aspekter af en stadigt skiftende virkelighed.

Professionelle profiler

Med denne baggrund kan studerende fortsætte med at udføre forskning inden for kvantefysik og materialefysik, nanoteknologi, optiske og laserteknologier, biofysik, kunstig intelligens og generelt multivariable systemer.

Et betydeligt antal fysikingeniører bliver også grundlæggere af teknologiske nystartede virksomheder: de mest slående eksempler inkluderer Skype og Spotify.

Senest opdateret Mar 2020

Om skolen

Originally established in 1868 as the first Business School in Italy, Ca’ Foscari University of Venice is a modern university, which encompass a vast and varied array of undergraduate and graduate deg ... Læs mere

Originally established in 1868 as the first Business School in Italy, Ca’ Foscari University of Venice is a modern university, which encompass a vast and varied array of undergraduate and graduate degrees, in addition to numerous PhD programmes and a wide selection of executive courses. Minimer
Metropolitan City of Venice