Keystone logo
Academia de Studii Economice din Moldova

Academia de Studii Economice din Moldova

Academia de Studii Economice din Moldova

Introduktion

Fra 1991, året for uafhængighedserklæringen, startede Republikken Moldova på den vanskelige vej med politiske, økonomiske og sociale transformationer. Under markedsøkonomiens forhold, der blev pålagt som en objektiv legitimitet af historien, og efter Sovjetunionens opløsning, blev vores land etableret som en stat, der praktisk talt startede fra en ny begyndelse.

I denne situation var udviklingen af den nationale økonomi blevet den primære betingelse for at styrke landets tilstand og sikkerhed. I den nuværende realitet er det blevet nødvendigt at åbne en videregående uddannelsesinstitution, der vil opfylde kravene i overgangsøkonomien og først og fremmest at uddanne specialister til en passende kvalifikation til de nye krav i det økonomiske miljø.

Den 25. september 1991 ifølge beslutning nr. 537 fra regeringen for Republikken Moldova blev Academia de Studii Economice din Moldova oprettet. Således blev mange generations ambition inden for videnskab og økonomisk uddannelse materialiseret, der ønskede en uafhængig videregående uddannelsesinstitution. Det er også blevet muligt at integrere højere økonomisk uddannelse med den videnskabelige forskningsproces såvel som den vertikale integration af forskellige uddannelsesniveauer - føruniversitet, universitet og postgraduate.

Placeringer

  • Chisinau

    Strada Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni,61, 2005, Chisinau

    Spørgsmål