Keystone logo
Bilkent University

Bilkent University

Bilkent University

Introduktion

Bilkent University

Bilkent University anerkendes og rangeres over hele verden som den førende institution for videregående uddannelse i Tyrkiet. Bilkent University - det første private nonprofit universitet i Tyrkiet - blev grundlagt den 20. oktober 1984 af professor İhsan Doğramacı, MD, med det grundlæggende mål at skabe et ekspertcenter for videregående uddannelse og forskning. Navnet "Bilkent" eksemplificerer dette mål, da det er en akronym af "bilim kenti": tyrkisk for "by for læring og videnskab." Universitetet ligger i landets hovedstad Ankara, en pulserende storby på 5 millioner, og er et centrum for akademisk, social og kulturel aktivitet.

Bilkent University blev grundlagt i 1984 som Tyrkiets første private non-profit institution for videregående uddannelse. Med verdensberømte forskere blandt sine fakultet og førsteklasses faciliteter på hele campus tiltrækker Bilkent mange af Tyrkiets mest klogte gymnasier. Universitetet er vært for næsten 13.000 studerende, der gennemfører grader i 34 bachelor- og 58 kandidatuddannelser.

Bilkent University stolt af sit virkelig internationale perspektiv. Undervisningen i Bilkent er engelsk, og dets internationale samfund af lærde og studerende udgør en væsentlig del af universitetets akademiske og sociale liv. Internationale fakulteter og instruktører udgør mere end en fjerdedel af alle akademiske medarbejdere, der repræsenterer 34 forskellige lande. Der er en voksende krop af fuldtidsinternationale studerende og udvekslingsstuderende fra 67 lande.

Bilkent tilbyder en livlig kulturel og social atmosfære. Den 500 hektar store campus ligger kun 12 km fra centrum af Ankara, med nem adgang til byens parker, shoppingområder, kulturelle aktiviteter, museer og underholdningssteder. Derudover giver Bilkents placering i det historisk rige anatolske hjerteland nem adgang til andre byer, traditionelle landsbyer, fantastiske landskaber, historiske steder og steder af stor kulturel interesse i hele landet.

Chef blandt de faktorer, der sikrer en høj uddannelse på Bilkent, er et fakultet, der aktivt beskæftiger sig med forskning. Som mentorer og instruktører samarbejder de med studerende i moderne klasseværelser og state-of-the-art laboratorier, der er forbundet med en omfattende computer og internetinfrastruktur. Bilkent investerer aktivt i nye uddannelses- og forskningsteknologier. Undergraduerede kan deltage i projekter, der gennemføres i højteknologiske faciliteter, der spænder fra nanoteknologicentre til oprettelse og redigering af digitale indholdsstoffer. For at understøtte sine studerendes akademiske succes giver Bilkent ubegrænset adgang til computerlaboratorier døgnet rundt. Bilkent University er det mest omfattende akademiske bibliotek i landet. Ud over sin store samling af bøger giver biblioteket on-site og fjernadgang til tidsskrifter og databaser for at imødekomme de studerendes og fakultetets videnskabelige behov. Bilkent University giver et rigt og varieret miljø for læring og intellektuel vækst.

Kom til Bilkent og oplev verden!

Stipendier og finansiering

Placeringer

  • Ankara

    Bilkent University

    Spørgsmål