
Bachelor of Science i vinavl og ønologiteknik
Eger, Ungarn
VARIGHED
7 Semesters
SPROG
Engelsk
TEMPO
Fuldtid
ANSØGNINGSFRIST
Anmod om ansøgningsfrist
TIDLIGSTE STARTDATO
Sep 2025
STUDIEAFGIFTER
EUR 1.000 / per semester *
STUDIEFORMAT
På campus
* for eu-medlemmer og studerende fra Latinamerika | for ikke-eu-medlemmer - 2500 EUR
Introduktion
Hvorfor er BSc i vinavl og ønologiteknik et godt valg?
I dag stiger vin igen til en mere fremtrædende position inden for gastronomi, blandt andet takket være unge, innovative vinmagere. Som vinmager-ingeniør bliver du en del af en naturlig kreativ proces, der giver dig mulighed for at tilbyde kulinarisk værdi til dine medmennesker. Vær fordomsfri, bliv vinmager, eksperimenter med smag og årgange, og du kan også bidrage til en viden, der går tusinder af år tilbage.
Bachelor of Viticulture and Oenology Engineering-programmet giver studerende mulighed for at studere vinavl og vinfremstilling, herunder deres teknologiske baggrund samt vintyper i Ungarn og rundt om i verden. Studerende vil også tage kurser i naturvidenskab, der er afgørende for druedyrkning og vinfremstilling, såsom vindruebiologi, kemi, geologi, jordbundsvidenskab, mikrobiologi osv. Viden om den økonomiske baggrund for at drive en vingård og vinmarkedsføring er også en del af programmet.
En vigtig milepæl i udviklingen af vinavl-vinmageruddannelsen ved Eszterházy Károly Catholic University var etableringen af samarbejde med vores partnere i Frankrig. Inden for denne ramme blev detaljerne om "dobbeltgraden" mellem Bordeaux Sciences Agro (École Nationale Supérieure des Sciences Agronomiques de Bordeaux-Aquitaine) og Eszterházy Károly Catholic University udviklet.
Aftalen vil give studerende (undtagen Stipendium Hungaricum-stipendiater) mulighed for at deltage i det grundlæggende vinavl- og ønologikursus på det franske universitet i to semestre, og franske studerende at studere ved Eszterházy Károly Catholic University, også i to semestre. Som et resultat af denne proces vil studerende være i stand til at opnå eksamensbeviser fra både Charles Esterházy University og Bordeaux Sciences Agro.
Hvad vil du lære?
Du kan lære om processerne og teknologien til drue- og vinproduktion, de indenlandske og verdensvarianter. Du vil lære det grundlæggende i druernes biologi og økologiske behov, sortsforædling, ønologisk kemi og mikrobiologi. Du vil også lære om vindyrkningsaspekterne af entomologi, plantepatologi, agrometeorologi, jordbundsvidenskab og det grundlæggende i vinplantebeskyttelse. Du vil få viden om videnskab, teknik og økonomi inden for vindyrkning og vinfremstilling samt det grundlæggende i vinmarkedsføring.
Indlæggelser
Stipendier og finansiering
Finansieringsform:
- Stipendium Hungaricum-stipendium
- Selvfinansieret uddannelse
Læreplan
Ingeniørvidenskabelige naturvidenskabelige discipliner (44-58 point)
- NBA_KT104G6 Økonomisk matematik og statistik
- NBA_MG147K6 Agricultural Agrobotany og plantefysiologi
- NBA_SZ110G6 Genetik og bioteknologi
- NBG_GI016K3 Grundlæggende økonomi
- NBT_KE167G4 Almindelig kemilaboratoriepraksis
- NBT_KR797K2 Grundniveau kemi
- NBA_KG104G3 Introduktion til informatik
- NBA_KT124K2 Agrofysik
- NBA_SZ1171K3 Biokemi
- NBA_SZ160G2 Introduktion til geologi og mineralogi
- NBA_SZ166K4 Fundamental organisk kemi
- NBA_GV123G2 Bogføring og fondsforvaltning
- NBA_GV132K2 Farm management
Professionelle discipliner (50 point)
- NBA_SZ149G3 Introduktion til ønologi I
- NBA_SZ151G4 Introduktion til vindyrkning I.
- NBA_SZ145G4 Agrokemi
- NBA_SZ150G3 Introduktion til ønologi II.
- NBA_SZ152G3 Introduktion til vindyrkning II.
- NBA_SZ158G2 Grundlæggende om fødevareindustrien og kvalitetsstyring
- NBA_SZ175K2 Jordbrugsvidenskab
- NBA_MG135G2 Agrometeorologi
- NBA_SZ159G2 Fødevarekemi og -analyse
- NBA_SZ157G4 Fødevare- og vinmikrobiologi
- NBA_SZ161G4 Kemi og analyse af vin
- NBA_MG132K3 Landbrugsøkonomi og landbrugspolitik
- NBG_GI900K4 Erhvervsøkonomi
- NFA_GV110K2 Ledelse og arbejdstilrettelæggelse
- NBA_SZ153G2 Vinmarkedsføring
- NBA_SZ165K2 Projektledelse
Specifikke faglige områder (39-65 point)
- NBA_SZ100K6 Grapevine biologi og økologiske behov
- NBA_SZ115G6 Ampelografi
- NBA_SZ118G5 Terroirundersøgelse og oprindelseskontrol
- NBA_SZ174K3 Lovlig regulering i vinsektoren
- NBA_SZ116K6 Vinavl I.
- NBA_SZ154K6 Ønologiske systemer I.
- NBA_SZ117K6 Vinavl II.
- NBA_SZ142K4 Vinsygdomme og skadedyr
- NBA_SZ155K6 Ønologiske systemer II.
- NBA_SZ107G5 Vin sensorisk evaluering
- NBA_SZ143G4 Grapevine plantebeskyttelse
- NBA_SZ156G5 Vinstabilitet
Valgfrie fag (10 point)
- NBA_AV100G2 Studenterforskningspraksis I.
- NBA_SZ140G2 Vinens filosofi
- NBP_PS908G3 Læringsmetodologi
- NBA_AV101G2 Studenterforskningspraksis II.
- NBA_MG103G2 Vin og mad
- NBB_TI910G2 Forskningsmetodologi
- NBA_SZ141G2 Grapevine og abiotiske miljøbelastninger
- NBA_SZ146G2 Agrometeorologi i praksis
- NBA_SZ177G2 Vinavl og ønologi
- NBA_KT133G2 Hjemmebrygning
- NBA_SZ148G2 Aktuelle problemer i vindyrkning – artikler om fokus
- NBA_SZ144G2 Verdens vinregioner
- NBA_SZ147G2 Faktiske problemer i enologi - Artikelseminar
- NBA_SZ173G2 Ædelrådens biologi
- NBP_MI938K2 Eger bys kulturarv
Diplomafhandling (15 point)
- NBA_GV119G5 Afhandlingskonsultation I.
- NBA_GV120G5 Afhandlingskonsultation II.
- NBA_GV121G5 Afhandlingskonsultation III.
Komplekse praktiske færdigheder (30 point)
- NBA_SZ162A0 Sommertræning I.
- NBA_SZ168A0 Feltøvelse I.
- NBA_SZ163A0 Sommertræning II.
- NBA_SZ169A0 Feltøvelse II.
- NBA_SZ170A0 Feltøvelse III.
- NBA_SZ164G30 Kontinuerlig landbrugspraksis
Obligatorisk idrætsundervisning*1
- NBT_TE974A0 Obligatorisk idrætsundervisning I.
- NBT_TE975A0 Obligatorisk idrætsundervisning II.
Fag inden for kristen kultur og læsefærdighed (8 point)*2
- NOP_HT100K2 Introduktion til det gamle. Testamente
- NOP_HT101K2 Grundlæggende om den kristne verdensreligion
- NOP_HT100K4 Grundlæggende om den kristne verdensreligion
- NOP_HT100K5 Introduktion til kirkehistorie
Valgfri generelle fremmedsprogsfag*3
- NON_AN114G2 Pre-Intermediate engelsk (A2)
- NON_AN115G2 Engelsk mellemliggende 1. (B1)
- NON_AN116G2 Engelsk mellemliggende 2. (B1-B2)
- NON_AN117G2 Engelsk eksamensforberedelse 1. (B2)
- NON_AN118G2 Engelsk eksamensforberedelse 2. (B2)
- NON_AN119G2 Øvre-mellem engelsk (B2-C1)
- NON_FR112G2 Lære fransk 1. (A1)
- NON_FR113G2 Lære fransk 2. (A1-A2)
- NON_FR114G2 Pre-Intermediate fransk (A2-B1)
- NON_FR115G2 Mellem fransk 1. (B1)
- NON_FR116G1 Mellem fransk 2. (B1-B2)
- NON_NE114G2 Præ-mellemtysk (A2)
- NON_NE115G2 Tysk mellemliggende 1. (B1)
- NON_NE116G2 Tysk mellemliggende 2. (B1-B2)
- NON_NE117G2 Tysk eksamensforberedelse 1. (B2)
- NON_NE118G2 Tysk eksamensforberedelse 2. (B2)
- NON_NE119G1 Øvre-mellemtysk (B2-C1)
- NON_OR110G2 Lære russisk 1. (A1)
- NON_OR111G2 Lære russisk 2. (A1-A2)
- NON_OR112G2 Præ-mellem russisk (A2-B1)
- NON_OR113G2 Mellem russisk 1. (B1)
- NON_OR114G2 Mellem russisk 2. (B1-B2)
Programresultat
Hvad vil du lære?
Du kan lære om processerne og teknologien til drue- og vinproduktion, de indenlandske og verdensvarianter. Du vil lære det grundlæggende om druernes biologi og økologiske behov, sortsforædling, ønologisk kemi og mikrobiologi. Du vil også lære om vindyrkningsaspekterne af entomologi, plantepatologi, agro-meteorologi, jordbundsvidenskab og det grundlæggende i vinplantebeskyttelse. Du vil få viden om videnskab, teknik og økonomi inden for vindyrkning og vinfremstilling, samt det grundlæggende i vinmarkedsføring.
Programundervisning
Karrieremuligheder
Hvad kan du gøre med denne kvalifikation?
Du vil være i stand til at organisere og lede vindyrkning og ønologisk arbejde i vingårde og vingårde, oprette og drive uafhængige vingårde og tilberede og markedsføre vinprodukter. Du vil blive involveret i forsknings-, udviklings- og innovationsaktiviteter.