Keystone logo
Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Faculty of Architecture and Design, Slovak University of Technology in Bratislava

Introduktion

Fakultet
Undersøgelse
Forskning
Internationale aktiviteter
Arkitekturundervisningen på STU begyndte i 1946 som Institut for Arkitektur og Strukturteknik. I 1976 begyndte det uafhængige arkitekturfakultet at fungere.

På vores universitetsstudier på alle stadier og studieformer omkring 17.000 lokale og udenlandske studerende på colleges og institutter med base i Bratislava og Trnava.


STU er et forskningsorienteret universitet. Under dets eksistens har det bidraget væsentligt til udvikling, formidling og brug af videnskabelig viden.


Internationalt samarbejde er et betydningsfuldt område baseret på interaktiv kontakt med uddannelsesmæssige såvel som forskningsinstitutioner i lande over hele verden. Det er fokuseret på fælles projekter inden for EU's rammer.

Undervisningen i arkitektur ved STU begyndte i 1946, hvilket gjorde fakultetet for arkitektur (FA) til den nyeste tilføjelse til det slovakiske teknologiske universitet (STU). På det tidspunkt blev Institut for Arkitektur og Strukturteknik oprettet som en del af Strukturteknisk Afdeling ved Slovakisk Polytechnic (SVŠT), der i dag kaldes Fakultetet for Bygningsteknik. I de følgende 70 år har fakultetet forvandlet sig til en vital og konkurrencedygtig institution og tjener over 1000 studerende hvert år. Selvom Design-uddannelser har været under taget i mere end 25 år, har Design i 2020 også gjort det til institutionens officielle titel. Arkitekturfakultetet er blevet omdøbt, og fra september 2020 er fakultetet for arkitektur og design begyndt at skrive sin nye fælles historie.

I dag er fakultetet for arkitektur og design STU den største uddannelsesinstitution for arkitekter og designere i Slovakiet. Fakultetets profil afspejler universitetsprincipper og opstiller en betingelse for professionel præstation inden for hjemlandet og EU-rammen. I denne henseende er der en klar orientering for at forberede arkitekter, byplanlæggere og designere inden for en kreativ ramme. Det nuværende toårige studieordning fokuserer på en kandidats beredskab. Bevidsthed i kunst- og teorifagene understreges såvel som i en række tekniske og designfag fra byplanlægning til indretning.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

133910_21.jpg

Campus funktioner

Fakultetet for Arkitektur og Design er beliggende i en bygning designet af Emil Belluš, den vigtigste slovakiske arkitekt i det 20. århundrede og grundlæggeren af den skole, som hallen "Aula of Professor Belluš" (boende inden for kollegiet) er opkaldt efter. Ud over sådanne forelæsningslokaler kan studier, computerfaciliteter og fakultetsbiblioteket, som rummer betydelige faglige bøger og tidsskrifter (mange, der er internationalt anerkendte) bruges til udvikling af kreative evner og faglige færdigheder.

Supportcentre

Servicecentre og faciliteter, der understøtter aktiviteter på fakultetet for arkitektur og design ved det slovakiske teknologiske universitet.

Bibliotek

Biblioteket ved fakultetet for arkitektur og design ved det slovakiske teknologiske universitet i Bratislava ( FAD STU ) er et akademisk bibliotek med højt specialiserede lagre, der indeholder indenlandsk og udenlandsk litteratur (bøger, manuskripter, tidsskrifter, ordbøger, afhandlinger osv.). Biblioteket giver sine brugere mange fordele - fri adgang til alle bibliotekslagre (inklusive adgang til internationale online fuldtekstdatabaser eller elektroniske versioner af professionelle tidsskrifter), adgang til den nyeste litteratur, der er erhvervet efter emnerne i de undervisningsstudier, der er undervist på fakultetet, moderne biblioteks- og informationstjenester (bibliotekets online katalog, selvbetjenings kopi- og scanningsmaskiner, gratis trådløs internetadgang), behageligt studie- og arbejdsområde.

CEDA (Design til alle)

Center for design for alle blev oprettet ved fakultetet for arkitektur og design, det slovakiske teknologiske universitet i Bratislava i juni 2007. Dets mission er at skabe et problemfrit indbygget miljø, der kan bruges af alle mennesker, uanset deres alder, størrelse eller evne.

CEDA er dedikeret til princippet om universel design, hvilket gør det muligt for mennesker i Slovakiet at integrere i et samfund, der tager højde for en menneskelig forskel og interagere med deres miljø efter bedste evne.

Body Conscious Lab

BCD Lab er et forsknings- og uddannelsescenter med speciale i Body Conscious Design, baseret på Fakultetet for Arkitektur og Design STU i Bratislava. Det giver specialiseret uddannelse og forskning inden for design og arkitektur. Dette forskningscenter samler arkitekter, designere, lærere, studerende, forskere og praktikere fra forskellige områder - indretning, arkitektur, ergonomi, neuroergonomi, samfundsvidenskab og medicin.

BCD Lab er et tværfagligt forskerhold med fokus på kropsbevidst design - forholdet mellem mennesket og dets miljø. Vores medlemmer er eksperter inden for design, arkitektur, ergonomi, neuroergonomi, samfundsvidenskab og medicin.

Center for Bæredygtig og Effektiv Arkitektur – "Arkitektur 2020"

Center for bæredygtig og effektiv arkitektur - "Arkitektur 2020" (i det følgende benævnt A2k20) er en forskning og uddannelse ved fakultetet for arkitektur og design STU. Det er en specialiseret afdeling på fakultetet, der gennemfører forsknings- og uddannelsesaktiviteter inden for arkitektonisk design, der opfylder kriterierne i direktivet om bygningers energimæssige ydeevne 2010/31 / EU for nybyggeri efter 2020 med vægt på bæredygtighed og respekt for miljø.

A2k20 forbinder forskere fra forskellige institutter (og efterhånden fra andre fakulteter og institutioner) i samarbejde med iEPD (Institut for Passive Huse), SKGBC (Slovakisk Green Building Council), ArTUR (Arkitektur for bæredygtig udvikling) og andre professionelle organisationer.

Uddannelses- og forskningscenter i Banská Štiavnica

Fakultetet for Arkitektur og Design tilbyder også mulighederne for fokuseret arbejde i dets specialiserede uddannelses- og forskningscenter i hjertet af UNESCOs kulturarvsby Banská Štiavnica. I det autentiske historiske hus (faktisk restaureret af de studerende) kan fakultetet rumme op til 30 studerende og 10 medarbejdere under workshops eller specialiserede kurser i løbet af året.

  Indlæggelser

  Placeringer

  • Bratislava

   Námestie slobody 19, 81245, Bratislava

  Spørgsmål