Keystone logo
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Introduktion

Velkommen til Fakultet for kunst ved Hong Kong Baptist University

Det fakultet for kunst er en væsentlig del af Hong Kong Baptist University, en institution, der er fast engageret i at være ”et førende liberalt kunstuniversitet i Asien for hele verden, der leverer akademisk ekspertise inden for en omsorgsfuld, kreativ og global kultur.”

Etableret i 1961, har Det Arts Fakultet fem afdelinger, et sprogcenter, fire forskningscentre og to institutter:

- Institut for kinesisk sprog og litteratur
- Institut for engelsk sprog og litteratur
- Institut for Humaniora og Kreativ Skrivning
- Institut for Religion og Filosofi
- Institut for Oversættelse, Tolkning og Interkulturelle Studier
- Sprogcenter (der betjener hele universitetet)

- Center for anvendt etik
- Center Center for kinesisk kulturarv
- Center for kinesisk-kristne studier
- Center for oversættelse
- Jao Tsung-I Academy of Sinology
- Simon Suen og Mary Suen Sino-Humanitas Institut

I tråd med universitetets mission er Fakultet for kunst, der er engageret i at levere globalt relevant og etisk bevidst undervisning og forskning med det formål at bidrage til det fælles gode. Det fakultet for kunst, der har identificeret ” trivsel, værdi og den offentlige god ” som sit nicheforskningsområde. Dette strategiske fokus afspejles forskelligt i seks tværfaglige forskergrupper (performanceundersøgelser; kinesiske og tværkulturelle sundhedsvidenskabelige humaniora; indramning af offentlig kultur; kreativitet, selvstændighed og samfund; minoritetsundersøgelser / marginaliserede befolkningsundersøgelser og antropocenstudier). Det fakultet for kunst yder et væsentligt bidrag til universitetets kreative medier / praksis-forskningsklynge og er fuldt ud engageret i universitetets ambitiøse rekrutteringsdrev Talent100.

Faciliteter
Det Fakultet for Kunst forfølger sit arbejde i et miljø, der tydeligt afspejler universitetets liberale kunstmission. Faciliteter inkluderer:

  • Tolkningslaboratorium
    tilbyder support til træning i fortløbende og samtidige oversættelsestilstande
  • Phonology Laboratory and a Language Learning Oasis
    levering af uafhængige sprogindlæringsressourcer

Brooke Cagle / Unsplash

127065_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Fakultet for kunstnicheforskningsområde

Trivsel, værdi og det offentlige

Det fakultet for kunstneriske nicheforskningsområder har tre centrale emner, trivsel, værdi og det offentlige gode. Kolleger på fakultetet udfører forskning, der vedrører disse emner separat, men også til måderne, hvorpå de hænger sammen. Nicheforskningsområdet er centralt beskæftiget med, hvordan (tvær-) kulturelle og kreative praksisser skaber værdi for livene, ikke kun for enkeltpersoner, men hele samfund, hvorved de spiller en konstitutiv rolle i opbygningen af gode samfund og til at skabe det offentlige gode. Et blomstrende regeringsfinansieret Liberal Arts-universitet, der forventes at producere forskning med relevans for samfundet, tilbyder HKBU et frugtbart miljø for fantasifuld forskning om de fordele, kultur og kreativ praksis bringer for verden. Blandt andet er kolleger på Det fakultet for kunst, der er interesseret i musikens bidrag til livskvaliteten over tid, i rollen som kreativ skrivning i forbindelse med traumer og terapi, i værdien af bøn og i effekterne af kreative praksis om solidaritet og den sociale bånd i sammenhæng med forskellige samfund og blandt marginaliserede samfund.

Struktur og rolle for fakultetsnicheforskningsområdet

Seks under-temaer (performanceundersøgelser; kinesiske og tværkulturelle sundhedsvidenskaber; indramning af offentlig kultur; kreativitet, selvstændighed og samfund; minoritetsundersøgelser / marginaliserede befolkningsundersøgelser og antropocenundersøgelser) giver strukturen for nicheforskningsområdet, med hver sub -theme er knyttet til en tværfaglig forskergruppe. For at lette tværfagligheden har hver gruppe et anker og medanker fra forskellige afdelinger. Alle forskningsstuderende på Fakultet for kunst opfordres til at tilslutte sig mindst en forskningsgruppe, og dermed spiller FNRA en vigtig rolle i udviklingen af forskertalent. Forskningsgruppernes aktiviteter inkluderer udvikling af teambaserede tilskudsforslag, diskussion af individuelle tilskudsforslag, præsentationer af igangværende arbejde og workshops med forskere fra gruppens lokale og internationale netværk. Et kort over eksterne engagementer (f.eks. Med forskningscentre og samfundsorganisationer) informerer hver enkelt forskningsgruppes aktiviteter, hvilket muliggør både indflydelse og udvikling af lokale og internationale forskningsprojekter af betydelig omfang og skala.

Placeringer

Placeringer
  • OEW 1100, Arts Faculty Dean's Office, Oen Hall Building (West), Ho Sin Hang Campus, Hong Kong Baptist University, , Hong Kong

Spørgsmål