
Bachelor in
Bachelor i madvidenskab og teknologi IPB University

Stipendier
Introduktion
Center for ekspertise
Det har et meget stærkt netværk med agenturer relateret til fødevaresektoren både i hjemlandet og i udlandet. Gensidig erfaring med partnerskab med fødevareindustrien inden for produktudvikling, konsulenttjenester og analyse og endda tilskud til studerende til at vinde de forskellige konkurrencer.
Beskæftigelse
Produktproduktion, forsknings- og udviklingsafdeling og markedsføring af fødevareforarbejdnings- og fødevareingrediensindustrien, fødevareemballageudstyrsindustri, fødevarevirksomhedsinformationscenter, fødevaredistributør, uddannelsesinstitution, fødevarevirksomhedssektor, journalistik, konsulent, samfundsstyring, regeringsagentur, fødevaresektor entreprenør.
Food Technology Program (FTP) ved Institut for Fødevarevidenskab og Teknologi, Fakultet for Landbrugsteknologi og Teknologi, Bogor Landbrugsuniversitet (IPB) er et grunduddannelsesprogram, der fokuserer på at fremstille kandidater, der har kompetencer i at forarbejde fødevarer til det sikre, kvalitet og sunde fødevarer i industriel skala.
Siden det blev åbnet i 1964 har FTP-IPB dyrket kandidater, der er i stand til at arbejde i forskellige positioner eller felter i den nationale og internationale fødevareindustri, offentlige agenturer eller som succesrige fødevarevirksomheder.
FTSP-IPB betragtes som det bedste og det ældste studieprogram inden for landbrugsbaseret fødevareforarbejdning, der modtager "A" -niveauet af det nationale akkrediteringsorgan for videregående uddannelser (BAN-PT). FTP-IPB er også internationalt akkrediteret af det amerikanske institut for madteknologer (IFT) siden 2010 og International Union of Food Science and Technology (IUFoST) siden 2013. FTSP-IPB har den sondring at være det første studieteknologi for fødevareteknologi uden for Nordamerika, der er anerkendt af IFT med status som "udviklet" i forvaltningen af uddannelsen. Med en sådan national og international anerkendelse bliver FTP-IPB et meget ønskeligt studieprogram af gymnasieelever og resulterer følgelig i et højt niveau af konkurrenceevne for indgangen. Derudover vedtager FTSP-IPB internationale standardplaner med læringsresultater, der opfylder IFT-uddannelsesstandarden.
Vision
At blive en førende institution for videregående uddannelser med international kvalitet og som trendsætter i udviklingen af fødevarevidenskab og teknologi.
Mission
- Udfører en videregående uddannelse af høj kvalitet til at producere kompetente og internationale kvalitetsuddannede inden for fødevarevidenskab og teknologi.
- Gennemføre kreative madrelaterede undersøgelser baseret på tropiske madressourcer, der understøtter uddannelsesprocessen og udviklingen af madvidenskab og teknologi.
- Levering af samfundstjenester, der bidrager til fødevareindustriens konkurrenceevne og rentabilitet og til offentlighedens velfærd.
kkolosov / Pixabay

Campus
IPB er placeret i Dramaga, Bogor, West Java, Indonesien. Det er omgivet af byer, der gør det nemt at få adgang til placeringen og gå ud af byen. IPB Campus har et godt miljø og masser af valg af transportsystemer, der kan understøtte det ideelle omgivende til akademiske og ikke-akademiske aktiviteter.
Faciliteter
Undervisnings- og forskningslaboratorier
Studerende har adgang til undervisnings- og forskningslaboratorier i Institut for Fødevarevidenskab og Teknologi og SEAFAST Center, herunder fødevarekemi-laboratorium, fødevaremikrobiologi-laboratorium, fødevarebiokemi og human ernæringslaboratorium, fødevareforarbejdning og ingeniørlaboratorium og sensorisk evalueringslaboratorium.
Fødevarebehandling Pilotanlæg er også tilgængelige for at give studerende praktisk arbejde i fødevareforarbejdning i større skala. Pilotanlæggene er udstyret med forarbejdningsmaskiner og -udstyr, der jævnligt bruges til et integreret fødevareforarbejdningslaboratorium, som er designet til at efterligne en miniaturiseret, men alligevel komplet fødevareindustri-model.
Forskningsfaciliteter
Laboratorierne leverer sofistikeret udstyr til analyse, såsom GC, GCMS, HPLC, AAS, DNA-sequencer, elektroforese, ultrafiltrering, polarisationsmikroskoper, Rancimat, rheometer, PCR, pulseret NMR osv.
Biblioteker og informationscenter
Biblioteker og informationscenter understøttes hovedsageligt af IPB Centralbibliotek. Bibliotekerne giver information og en række litteratur inden for fødevarevidenskab og teknologi samt landbrugsteknologi og andre relevante emner.
Internationalt program for fødevareteknologi
Programmål
Det internationale grunduddannelsesprogram for fødevareteknologi (IUP-FT) er designet specifikt til at imødekomme det stærke behov for madteknologer med et solidt internationalt perspektiv.
Kompetencer
Kandidatkompetence opfylder IFT's mindste kernekompetencer inden for fødevarevidenskabets grunduddannelse og opfylder den indonesiske kvalifikationsramme. Studerende, der gennemfører dette program, vil:
- Har tilstrækkelig viden om fødevarevidenskabens principper (kemi og fødevareanalyse, mikrobiologi og fødevaresikkerhed, teknik og fødevareforarbejdning, biokemi inden for fødevarer og ernæring) til produktion af sikker mad og kvalitet langs fødekæden.
- Har evnen til at designe en proces med merværdi til fødevarer ved at kombinere forskellige enhedsoperationer for at fremstille sikre og kvalitetsfødevarer.
- Har en stærk bevidsthed om internationale spørgsmål inden for fødevareindustrien.
- Har stærke succesfærdigheder (kommunikationsevner, kritisk tænkning / problemløsningsevner, livslang læringsevne, professionalisme, interaktionsevner, færdigheder i informationsindsamling og organisatoriske evner).
Studentoptagelse
For bachelor-internationalt program følger optagelsesprocessen tidsplanen annonceret af Bogor Agricultural University (IPB). Denne test kan udføres enten gennem resultaterne af SBMPTN-score eller Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.

Adgangsproces og krav
- Kandidaterne skal have eksamen fra gymnasiet eller tilsvarende akademisk niveau. Certifikat eller andet bevis på graduering fra gymnasiet eller andet tilsvarende niveau er påkrævet.
- For kandidater, der stammer fra ikke-engelsktalende lande, kræves certificering af engelsk-kvalifikationer (TOEFL / IELTS) og vedhæftes det i ansøgningen.
- Indonesiens kandidater skal ansøge om tilmelding til IUP-FT ved at udfylde en downloadbar ansøgningsformular. To metoder til udvælgelse er relevante:
- ved hjælp af SBMPTN-score;
- Skriftlig eksamen (Ujian Talenta Mandiri).
- Internationale kandidater er forpligtet til at foretage et kvalifikationsudvalg, der er angivet af IPB, og som skal afholdes på et praktisk sted i deres hjemland (sandsynligvis ved den indonesiske ambassade eller konsulat). Prøven måler de studerendes kompetencer inden for kemi, matematik, biologi, fysik og engelsk. En kandidat med en høj akademisk præstation kan fritages for en skriftlig prøve.
- For at blive accepteret på IUP-FT skal potentielle studerende, der har bestået eksamen og andre krav, registrere sig i henhold til den tidsplan og de krav, der er fastlagt af IPB.
Akademiske aktiviteter
Studenterudvekslingsprogram / kreditoptjeningsaktivitet
Den studerende kan ansøge om et kreditoptjeningsprogram i et semester på et partneruniversitet i ASEAN, Japan eller Europa. Gennem dette program tager de studerende adskillige madvidenskaber eller valgfrie kurser i partneruniversiteter.
Sidste års projekt
Studerende gennemfører deres sidste års forskningsprojekt i et partneruniversitet i et semester. Forskning overvåges af undervisere fra både IPB (hjemme) og partner (vært) universitet. Som en mulighed for det sidste års forskningsprojekt er den studerende også mulig at tage et praktikprogram hos et internationalt fødevarefirma i udlandet.
Kortvarig international mobilitet
Studerende kan deltage i et internationalt akademisk program såsom sommerkurser, træning eller konferencer.
Curriculum
To ordninger med fire års bacheloruddannelse (144 enheder af point) er designet til at give alternativer til studerende enten til at afslutte hele programmet i IPB (4 + 0-program) eller til at tilbringe deres sidste (fjerde) år i partneruniversiteter i udlandet (3+ 1 eller 3,5 0,5 programmer). Studerende, der afslutter en IUP-FT, tildeles bacheloren i landbrugsteknologi.
Studenters fritidsaktiviteter
Food Technology Student Association eller Himitepa arrangerer aktiviteter udenfor studenter. Flere studerendes aktiviteter uden for læseplanerne er som følger:
Fødevareproduktionsudvikling (FPDC)
FPDC er designet til at udfordre de studerende til at tage alle de færdigheder og madvidenskabsviden og anvende dem i en situation i den virkelige verden. Hvert deltagende studentteam udvikler en ny madidee og bærer konceptet gennem markedsføring og produktion. Det udfordrer organisatoriske, teamwork, kreative og videnskabelige færdigheder. HIMITEPA arrangerer konkurrencen i samarbejde med SEAFAST Center og Food Ingredients Asia (FIA).
Ksatria Pangan (Kapangan)
Kapangan er et sted for studerende, der har en passion for direkte at anvende den madvidenskabelige viden til samfundet inden for fødevaresikkerhed og udvikling af fødevareforarbejdning. Det målrettede samfund er en lille fødevareproducent, grundskoleelever og fødevareleverandører.
Food Alert
Food Alert er en platform til at informere samfundet om madvidenskab og teknologi i praksis gennem sociale medier, plakater eller andre medier.
Food Processing Club (FPC)
FPC er en studentklub, der gør det lettere for studerendes interesse at styrke deres færdigheder inden for madforarbejdning og produktudvikling.
Verdens maddag (WFD)
WFD er en årlig studerende begivenhed for at fejre verdens maddag den 16. oktober.