Bachelor i fødevarevidenskab og -teknologi
Kaunas University of Technology
Nøgleinformation
Campus placering
Kaunas, Litauen
Lingvistik / Sprogvidenskab
Engelsk
Studieformat
På campus
Varighed
4 år
Hastighed
Fuldtid
Studieafgifter
EUR 3.727 / per year
Ansøgningsfrist
Kontakt skolen
Tidligste startdato
Sep 2024
Introduktion
At give folk sikker og sund mad af høj kvalitet dagligt er en af de vigtigste globale udfordringer, som fødevareforskere og -teknologer står over for i dag. Ved at læse bachelor i Fødevarevidenskab og Teknologi på KTU får du de tværfaglige kompetencer og færdigheder, der er nødvendige for fremtidens fødevareteknolog inden for fødevarekemi, mikrobiologi, ernæring, teknologi og teknik. Du vil også integrere specialviden med det grundlæggende i iværksætteri og økonomi.
Dette er en af få bacheloruddannelser i Litauen inden for fødevareteknologi, og den eneste, der er blevet tildelt det internationale EQAS-Food Label kvalitetsmærke. KTU er det eneste universitet i de baltiske lande, der tilbyder studier på internationalt niveau, der er akkrediteret med dette kvalitetsmærke.
- Adgang til fødevareteknologiske laboratorier, som er forsynet med teknologiske linjer i pilotskala, der bruges til at modellere og udføre forskellige teknologiske processer;
- De studerende opnår praktiske færdigheder, mens de arbejder sammen med erfarne fødevareteknologer og er involveret i den virkelige problemløsning;
- Kandidaterne fra dette program værdsættes af arbejdsgiverne for deres unikke blanding af færdigheder og viden inden for fødevareteknologier, fødevareteknik, fødevarekemi og mikrobiologi.
Galleri
Indlæggelser
Læreplan
En forbindelse mellem eksakt og biovidenskab
Fødevarevidenskab er tæt forbundet med matematik, mikrobiologi, fødevarekemi og ingeniørvidenskab. Viden på alle disse områder er nødvendig for en specialist for effektiv udførelse af daglige funktioner hos fødevareteknologen.
Berømte fødevareteknologer inviteres til studierne
På denne uddannelse suppleres den teoretiske viden med praktiske færdigheder, som fremtidige specialister udvikler ved hjælp af erfarne fødevareteknologer. Gennem det fælles arbejde med dem i laboratorierne kan fremtidens fødevareteknologer tjekke sig selv og prøve deres første ideer i praksis.
Godt kendskab til den samlede fødekæde
Når han arbejder i en virksomhed, deltager fødevareteknologen i forskellige aktiviteter relateret til fødevareproduktion, sikkerhed, kvalitet, distribution og forbrug, og er derfor i stand til at integrere specialviden med ernæring, forretning og grundlæggende ledelse.
Programresultat
Elevens kompetencer
- Fysisk og kemisk analyse af fødevarer: analyse af sammensætning og egenskaber af fødevaresubstans, dets funktion i fødevaren og funktion i den menneskelige organisme ved anvendelse af færdigheder i forskningsarbejde;
- Mikrobiologisk analyse af fødevarer: Kendskab til sammensætning, egenskaber af mikroorganismer, deres forekomst i fødevarer, biokemiske processer;
- Styring af fødevarekvalitet og -sikkerhed: Etablering og sikring af produktionsmetoder, materiale- og kvalitetsstandarder;
- Teknologier og teknik: Design af fødevare- og cateringvirksomheder, organisering af produktion, viden om fødevareindustriens udstyr, processer og systemer.
Elevens færdigheder
- Kunne analysere, modellere, designe og installere teknologier til fødevarer og cateringprodukter, organisere, udføre og styre produktionsprocesser og sikre produktsikkerhed og kvalitet;
- I stand til at følge og analysere innovationer inden for fødevarevidenskab og -teknologier, anvende den nyeste viden og designfærdigheder i udvikling og implementering af fødevareteknologiprojekter til forbedring af ernæringsværdi, kvalitet og sikkerhed af produkter;
- Kunne planlægge, udføre og analysere forskningen i fødevarer og cateringprodukters sammensætning, kvalitet og sikkerhed, bruge moderne teknologisk, analytisk og softwareudstyr;
- Kunne anvende principper for god laboratoriepraksis, arbejde effektivt både individuelt og i teamet, præsentere resultater af arbejdet mundtligt og skriftligt og forstå teknologiske og tekniske løsningers indvirkning på offentligheden og miljøet.
Karrieremuligheder
De færdiguddannede finder nemt job i fødevarevirksomheder
Fødevareindustrien er en af de vigtigste og største økonomiske sektorer i Litauen. Arbejdsgiverne værdsætter kandidaterne fra dette program på grund af deres viden om fødevareteknologier, fødevareteknik, fødevarekemi og mikrobiologi samt praktiske færdigheder. Størstedelen af potentielle arbejdsgivere er selv kandidater fra dette program.
Du kan blive
Specialist-teknolog i fødevareindustrien
- Organisering og kontrol af teknologiske produktionsprocesser;
- Udarbejdelse af teknologiske dokumenter, forståelse af behandlingsstandarder, tekniske specifikationer i overensstemmelse med faglig integritet og etiske standarder;
- Kvalitetssikring og kontrol af de fremstillede produkter.
Kemiker
- Udførelse af kemiske forskningsarbejder, udvikling eller forbedring af koncepter, foranstaltninger, teorier og metoder;
- Udførelse af eksperimentelle arbejder, tests og analyser;
- Deltagelse i tværfaglige videnskabelige forsknings- og udviklingsprojekter i samarbejde med specialister inden for forskellige områder.
Diætist og ernæringsspecialist
- Implementering af forebyggende programmer og strategier relateret til fødevaresikkerhed, vandkvalitet, forurenede og farlige stoffer;
- Planlægning af ernæring og menuer, tilsyn med tilberedning og servering af mad, overvågning af mængden og kvaliteten af den spiste mad;
- Udførelse af forskningsarbejder inden for ernæring, formidling af deres resultater på videnskabelige konferencer og andre arrangementer.
Fødevaresikkerheds- og kvalitetsansvarlig
- Kendskab til kvalitetsstandarder og processer, sikring af mærkning og andre krav;
- Vurdering af kvalitetsindikatorer i den konkrete virksomheds præstation, udarbejdelse af anbefalinger;
- Kontrol af overholdelse af sanitets-hygiejnestandarder.
Kvalitets chef
- Udvikling og forbedring af kvalitetsindikatorer i den konkrete virksomheds præstation;
- Ledelse af kvalitetsforbedrende aktiviteter og processer;
- Indførelse og vedligeholdelse af kvalitetssikringsstandarder og processer.
Fødevareindustriens kemiker
- Kontrol af råmaterialer, materialer anvendt i produktionen, teknologisk proces og kvalitet af færdige produkter;
- Etablering af kontrolstandarder og procedurer for forsikring af medarbejderes sikkerhed og kemiske produktionsoperationer;
- Behandling af laboratoriedokumenter efter reglerne om dokumentudarbejdelse og opbevaring.
Produktskabelses- og udviklingschef
- Oprettelse af nye produkter, deres udvikling og introduktion i produktionen;
- Koordinering af processen med produktskabelse med produktions- og kommercielle afdelinger;
- Søg efter innovationer og deres test.