Keystone logo
© Stellenbosch University
Stellenbosch University

Stellenbosch University

Stellenbosch University

Introduktion

Startende i 1918 i den historiske egetræsby Stellenbosch, havde Stellenbosch University fire fakulteter (kunst, videnskab, uddannelse og landbrug), 503 studerende og 40 undervisere. Siden da er Stellenbosch University (SU) vokset til et levende og kosmopolitisk samfund med mere end 32.000 studerende og næsten 3.500 akademiske og støttende personale fordelt på ti fakulteter og fem campusser med et omfattende udvalg af uddannelser at vælge imellem. Vores bachelor- og postgraduate-studerende omfatter over 3.000 internationale studerende fra 100 lande.

Universitetet er hjemsted for nogle af landets bedste og dygtigste forskere. Med rod i Afrika tiltrækker Stellenbosch University (SU) studerende fra hele verden. Studerende fra mere end 100 lande, fra så langt som Sydkorea, Schweiz, Australien, Gabon og Colombia, strejfer rundt på vores campusser, hvilket gør SU til et virkeligt internationalt universitet.

I løbet af deres tid i Sydafrika bliver internationale studerende støttet af Stellenbosch University International. Kontoret tilbyder en række ydelser, fra logistiske til akademiske og sociale. SU's internationale kontor, der blev etableret i 1993, vidner om institutionens mangeårige engagement i internationalisering.

Vores fokus er på tværfaglig forskning, der gavner samfundet på national, kontinental og global skala.

 • SU er en stiftende partner af African Research Universities Alliance (ARUA) Alliancen af ​​16 afrikanske universiteter fremmer & styrker forskningen på kontinentet.
 • Ifølge officielle tal, som Department of Higher Education and Training (DHET) offentliggjorde i 2022, er vi blandt Sydafrikas top tre forskningsintensive universiteter, både pr. indbygger og med hensyn til samlet forskningsoutput.
 • SU havde 7 ekspertisecentre under Institut for Videnskab og Innovation og Danmarks Grundforskningsfond (DSI-NRF).
 • 504 forskere med en National Research Foundation (NRF) rating. Disse omfatter 17 A-vurderede forskere,
 • 47 forskningsstole, herunder et af de højeste antal nationale (SARChI) stole i landet.

Stellenbosch University (SU) er fast forpligtet til at forfølge viden, forskning og innovation i samfundets tjeneste. Vi leverer et center i verdensklasse for læring og udvikling, som er globalt relevant, men alligevel forankret i opløftelsen og transformationen af ​​vores lokalsamfund. Vores handlinger er styret af nøgleværdier og egenskaber og muliggjort af fremragende medarbejdere og studerende, sunde operativsystemer og en dyb følelse af formål.

Vores ti fakulteter (AgriSciences, Arts and Social Sciences, Economic and Management Sciences, Education, Engineering, Law, Medicine and Health Sciences, Military Science, Science and Theology) samt School for Climate Studies, School for Data Science og Computational Thinking og Stellenbosch Business School er placeret på tværs af fem campusser i Western Cape-provinsen i Sydafrika.

Ifølge officielle tal fra Department of Higher Education and Training (DHET), offentliggjort i 2022, er SU blandt Sydafrikas top tre forskningsintensive universiteter, både pr. indbygger og målt i det samlede forskningsresultat.

SU kan nu prale af i alt 20 A-rated forskere - vores højeste antal til dato - der har modtaget ni nye A-rating i 2021 rating-runden.

Vi er vært for 44 forskningsstole - 23 som en del af DSI-NRF SARChI-programmet og 21 begavede eller industrifinansierede stole. I 2012 var det tal 16. Forskerstole yder et meget væsentligt bidrag til forskningsoutput, effekt og indkomst for SU som en blomstrende forskningsintensiv institution.

Antallet af postdoc-stipendiater er vokset fra 154 i 2012 til mere end 340 registrerede postdoc-stipendiater ved SU i 2022.

Akademisk ekspertise, forskning og innovation

Ifølge officielle tal fra Department of Higher Education and Training (DHET), offentliggjort i 2022, er SU blandt Sydafrikas top tre forskningsintensive universiteter, både pr. indbygger og målt i det samlede forskningsresultat. SU kan nu prale af i alt 20 A-rated forskere - vores højeste antal til dato - der har modtaget ni nye A-rating i 2021 rating-runden. Vi er vært for 44 forskningsstole - 23 som en del af DSI-NRF SARChI-programmet og 21 begavede eller industrifinansierede stole.

I 2012 var det tal 16. Forskerstole yder et meget væsentligt bidrag til forskningsoutput, effekt og indkomst for SU som en blomstrende forskningsintensiv institution. Antallet af postdoc-stipendiater er vokset fra 154 i 2012 til mere end 340 registrerede postdoc-stipendiater ved SU i 2022.

SU cementerer sit ry som en institution i verdensklasse. Ifølge Times Higher Education World University Rankings er SU et af de 300 bedste universiteter i verden og blandt de 20 bedste i BRICS-landene. Det er også blandt verdens eliteinstitutioner i 10 af de 36 emner, der er med i QS World University Rankings by Subject for 2015. SU var også inkluderet i 2014 CWTS Leiden Ranking, som måler den videnskabelige præstation af 750 store universiteter verden over.

Med 18 forskningsstole under NRF South African Research Chairs Initiative (SARChi) betragtes universitetet som førende inden for biomedicinsk tuberkuloseforskning og -ledelse, vinbioteknologi, dyrevidenskab og matematisk biovidenskab. En anden SARChi-lærestol inden for invasionsbiologi deles mellem SU og University of Venda. Dette udgør blot et af SU's mange partnerskaber, både lokale og internationale. Som foretrukken forskningspartner deltager SU også i forskellige internationale akademiske netværk.

Vores vision

Stellenbosch University vil være Afrikas førende forskningsintensive universitet, globalt anerkendt som fremragende, inkluderende og innovativt, hvor vi fremmer viden i samfundets tjeneste.

Vores mission

Stellenbosch University er et forskningsintensivt universitet, hvor vi tiltrækker fremragende studerende, ansætter talentfulde medarbejdere og leverer et miljø i verdensklasse; et sted forbundet med verden, samtidig med at det beriger og transformerer lokale, kontinentale og globale samfund.

Campus funktioner

Hovedcampus i den maleriske universitetsby Stellenbosch i hjertet af Western Cape Winelands er noget af en attraktion for studerende. Stellenbosch ligger omkring 50 km fra Cape Town og kun 30 km fra Cape Towns internationale lufthavn.

Otte fakulteter er på hovedcampus, med Det Medicinske og Sundhedsvidenskabelige Fakultet beliggende på Tygerberg campus ved siden af Tygerberg akademiske hospital, og Det Militærvidenskabelige Fakultet - det eneste af sin slags i Sydafrika og et af kun to i Afrika - baseret på South African Defence Force Military Academy i Saldanha. Stellenbosch Business School og andre postgraduate business- og planlægningsprogrammer fra Fakultetet for Økonomiske og Ledelsesvidenskaber er placeret på Bellville Park-campus.

Det femte SU-campus i Worcester blev officielt åbnet i 2012 med lanceringen af ​​Ukwanda Rural Clinical School ved Fakultetet for Medicin og Sundhedsvidenskab. Her har medicinske og relaterede sundhedsvidenskabelige studerende mulighed for at gennemføre deres kliniske uddannelse på en landlig platform. Det er endnu et eksempel på SU's pionerarbejde inden for akademisk innovation.

Hvert år huser campus også en ny gruppe af skoleelever, der deltager i Stellenbosch University 's Science and Mathematics-broprogram (SciMathUS). Uddannelsen giver studerende fra uddannelsesmæssigt dårligt stillede samfund mulighed for at få adgang til en videregående uddannelse.

  Indlæggelser

  Gør dig bekendt med Stellenbosch University Admissions Policy og vores vilkår og betingelser for nye ansøgninger.

  Hvad er de akademiske minimumskrav for et NSC (National Senior Certificate) Pass?

  For at opnå et NSC bestået i dit Gr12 år, skal du have minimum 7 fag. Af disse 7 fag skal du have:

  • To (2) sydafrikanske sprog;
  • Matematik eller matematikkundskaber (1);
  • Tre (3) 20-point fag og;
  • Livsorientering (1).

  Derudover skal du bestå med mindst:​

  • 40 % minimum for dit hjemmesprog;
  • 40% for to andre fag og;
  • 30 % for to andre fag, hvoraf det ene skal være et officielt sprog på første tillægs- eller hjemmesprogsniveau og;
  • 20% i det afsluttende fag

  *Livsorientering vil ikke blive betragtet som en del af dit gennemsnit.

  Hvad er minimumskravene til en bachelorgrad?

  • 30% for et sydafrikansk sprog for læring og undervisning (engelsk eller afrikaans), og
  • En præstationskarakter på 4 (50% - 59%) i fire 20-kredit fag.

  Hvordan beregner vi dit National Senior Certificate-gennemsnit?

  Vi bruger den højeste score i Language of Learning and Teaching (Eng eller Afr) + (5 x bedste resultater i 20-kredit fag, ekskl. Livsorientering, Advanced Mathematics, Mathematics 3 og alle andre ikke-NSC-fag). Det samlede beløb divideres derefter med 6.

  Hvordan vurderer vi internationale kvalifikationer?

  • Vi bruger de endelige skoleresultater fra International Curriculum (Cambridge International, International Baccalaureate, etc.), inklusive School of Tomorrow.
  • Klik her for minimumskravene til internationale læseplaner. (Cambridge A-niveauer, AS-niveauer, GCSE/IGCSE/O-niveauer; IB Diploma; American School and Abitur)
  • Opfyld også yderligere krav, der er specifikke for den eller de uddannelser, du vælger, som angivet i programoversigterne under de forskellige fakulteter.

  Hvad er de grundlæggende adgangskrav for at studere ved Stellenbosch University ?

  • Et National Senior Certificate (NSC) eller Independent Examination Board (IEB) skoleafgangscertifikat som certificeret af Umalusi til optagelse på bachelorstudier.
  • Fakultetsspecifikke krav

  Visumkrav

  Studievisum før ankomst

  Internationale studerende skal have et gyldigt studievisum for at studere ved Stellenbosch University (SU).

  SU må ikke registrere en studerende uden et gyldigt midlertidigt opholdsvisum.

  Som en del af din visumansøgning vil du blive bedt om at indsende en lægeerklæring ud over eventuelle andre dokumenter, der måtte være påkrævet (rådfør dig med den sydafrikanske mission tættest på dig). Du skal også fremlægge bevis for anerkendelse af medicinsk dækning i Sydafrika fra en udbyder, der er registreret hos South African Council for Medical Schemes i henhold til Medical Schemes Act, 1998, i henhold til følgende link South African Council for Medical Schemes.

  Kontakt venligst den nærmeste sydafrikanske højkommission for at bekræfte ansøgningsprocessen og de understøttende dokumenter, der kræves til visumansøgningen.

  Vigtigt: Bemærk venligst, at det kan tage op til otte (8) uger at få et visum, men omstændighederne kan variere fra land til land. Start din visumansøgning med at gøre dig bekendt med den nødvendige dokumentation, som kan være tidskrævende at få. Sørg for, at du indsender en komplet ansøgning om dit visum.

  Disse oplysninger tjener kun som vejledning. Kravene til at få et visum til Sydafrika kan ændres, og hver ansøgning behandles som en individuel sag. Spørg altid fra din nærmeste SA-mission, før du rejser til Sydafrika.

  Fornyelse af studievisum i Sydafrika

  Besøg venligst websiden for tilladelsesrelateret information, og du skal ansøge online. Log venligst ind på hjemmesiden > Startside > Visumtyper > Midlertidigt ophold/Permanent ophold og rul derefter ned for forskellige kategorier af tilladelser og deres krav.

  Klik på startsiden på UDFYLDIG ONLINEFORMULAR for at ansøge, og systemet vil automatisk føre dig gennem hele online ansøgningsprocessen.

  • Opret et e-mail-id og en adgangskode for at kunne udfylde onlineansøgningen.
  • Når du har udfyldt formularen online, får du følgende muligheder:
  • Online betaling med betalings-/kreditkort gennem den sikre online portal
  • EFT-betaling via den sikre online portal
  • Forudbetaling i Standard Bank ved at downloade og udfylde den online genererede bankkvittering og indsætte kontanterne i den nærmeste Standard Bank.
  • ​Når du har foretaget betalingen, vil du være i stand til at bestille en dato for at indsende din fornyelsesansøgning. Du vil også være i stand til at indgive din ansøgning om politigodkendelse på VFS-kontoret

  Lægedækning

  Medicinske dækningskrav til Stellenbosch University -studerende

  • Det sydafrikanske indenrigsministerium (DHA) kræver bevis for medicinsk dækning registreret hos SA Council for Medical Schemes i henhold til Medical Schemes Act, 1998 for varigheden af dit studievisum fra en registreret ordning i henhold til Medical Schemes Act .
  • Enhver studerende, der registrerer sig på Stellenbosch University på et studievisum, skal have sydafrikansk lægedækning fra studievisumets påbegyndelse indtil 31. december i det specifikke akademiske år for registrering.
  • Hvis en studerende gentilmelder sig til et nyt studieår, skal fornyelsen af sygesikringen påbegyndes den 1. januar til den 31. december i det nye studieår.
  • Ingen fortsættende studerende vil få lov til at blive registreret uden lægedækning fra januar og frem til dec.
  • Studerende anbefales kraftigt at læse indholdet af lægedækningen omhyggeligt for at sikre, at de har tilstrækkelig dækning under deres ophold i SA og kontakte udbyderen direkte.

  Udforsk dine muligheder:

  Bemærk venligst, at Stellenbosch University ikke er tilknyttet nogen lægehjælpsudbyder. Universitetet accepterer enhver medicinsk dækning, så længe den er registreret hos SA Council for Medical Schemes. De fleste af de studerende, der er registreret ved Stellenbosch University bruger følgende muligheder:

  • Momentum sundhed
  • CompCare Wellness

  Støttedokumenter fra SU International

  • Støttebrev
  • Anmodning om et fortsættelsesbrev (Visafornyelsesproces for bachelorstuderende
  • Formular for fornyelse af lægehjælpsmedlemskab
  • Anmodning om invitationsbrev

  Studenterklæringer

  Campusliv og faciliteter

  Stellenbosch University kan rumme omkring 6.500 studerende i cirka 31 universitetsboliger og andre universitetsboliger på Stellenbosch Campus. De fem boliger på Campus Tygerberg, hvor Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ligger, huser yderligere 1.000 studerende. De fleste Maties, der studerer på disse to campusser (der er mere end 30.000 studerende i alt), gør brug af privat indkvartering i Stellenbosch og omegn.

  Studerende, der er placeret i en af disse boliger, er under opsyn af en boligleder. Boligchefen bistås til gengæld af et husudvalg. På hver bolig er der også mentorer. Mentorer er seniorstuderende, der er udpeget i boliger og Private Student Organisations (studerende, der bor privat) for at hjælpe nye studerende med deres tilpasning til universitetslivet.

  Hver ny elev skal have adgang til en mentor. Mentoren spiller allerede en vigtig rolle i velkomstperioden med generel bistand til universitetslivets spørgsmål og psykosocial støtte. Gennem mentoren har de nye studerende mulighed for at deltage i universitetets Wellness-program, som har til formål at forbedre de studerendes velvære hele året.

  Opholdsfaciliteter

  • Hvert rum har et netværkspunkt til at forbinde din egen computer til universitetets netværk, elektroniske informationsressourcer, internettet og webbaserede e-læringsværktøjer.
  • Vaskefaciliteter
  • Et fælles "stue" område til socialt samvær, se tv eller bare "hænge ud"
  • Alle kvindeboliger, og nogle af mændenes, har også et fælles og/eller privat loungeområde, hvor besøgende kan modtages og underholdes.
  • De fleste af boligerne byder på dejlige gårdhaver og/eller haver til leg og afslapning.

  Placeringer

  • Stellenbosch

   Private Bag X1, Matieland, 7602, Stellenbosch

  Spørgsmål