Keystone logo
University Of Yüzüncü Yıl

University Of Yüzüncü Yıl

University Of Yüzüncü Yıl

Introduktion

Yüzüncü Yıl Universitet blev oprettet med dekretloven nummereret 41 i 20. juli 1982. Men forsøget på at etablere et universitet i de østlige regioner i Tyrkiet begyndte for længe siden.

Ideen om at etablere et universitet i Van er meget gammel og stammer tilbage før republikken. Det forstås ud fra den osmanniske sultan Ils orden.

Abdulhamit dateret den 3. oktober 1905 for at have givet tilladelse til Taha Efendi, der var repræsentant for chefen for Van til at bygge en madrasah og loge på et tomt land i Van kendt som det gamle hospital & quot ;. Desuden forstås det fra 3 breve af 3. juli 1913 sendt fra Grand Viziership til generaldirektoratet for råd og indenrigsministerium for at huske omkostningerne ved opførelsen af darülfunun (universitetet), der ønskes åbnet i Van og nævnt med navnet sultan, og det er også underforstået, at der lægges særlig vægt på universitetet, der ønskes åbnet i Van.

I 1927 sendte præsident Mustafa Kemal Atatürk Mustafa Necati Bey, ministeren for national uddannelse, til Van for at foretage undersøgelser; Mustafa Necati mente, at det var nødvendigt at etablere et universitet i Van. I 1928 blev læreren Ferit Nur (Kuran) Bey sendt til Van, og han blev bedt om at konvertere den nuværende gymnasium til gymnasiet, og han blev bedt om at danne kernen i universitetet, der var planlagt at blive bygget.

Den 1. november 1937 sagde Atatürk i sin åbningstale ved den tyrkiske store nationalforsamling & quot; for at skabe en moderne kulturby med en folkeskole og endelig et universitet i den bedste del af Van Lake -kysterne for den østlige region, aktiviteterne skal allerede starte Til dette formål sendte han Saffet Arıkan, der var minister for national uddannelse, til Van for at bestemme jorden. I begyndelsen af november 1938, i åbningstalen for den tyrkiske store nationalforsamling, nævnte Atatürk om udviklingen af Istanbul University, færdiggørelsen af Ankara University og etableringen af East University omkring Van Lake inden for de principper, der blev fastlagt med de afsluttede undersøgelser, fortsætter hurtigt og markant.

Placeringer

  • Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü

    Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü, 65090, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Kampüsü

    Spørgsmål