Keystone logo
Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Introduktion

Xiamen University Malaysia (XMUM) er den første oversøiske campus oprettet af et kendt kinesisk universitet og den første kinesiske universitetsgrenskampus i Malaysia. Beliggende i nærheden af Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor, er det kun 15 minutters kørsel fra landets administrative center Putrajaya eller 45 km sydvest for Kuala Lumpur. Det er bygget på et areal på 150 hektar med en planlagt samlet etage på 470.000 kvadratmeter. XMUM tilstræber at blive et universitet med et tydeligt globalt perspektiv, som indeholder førsteklasses undervisning og forskning og omfatter kulturel mangfoldighed. Med undtagelse af kinesiske studier og traditionel kinesisk medicin er undervisningsmediet for alle andre programmer på engelsk.

112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen University Kina et overblik

Siden grundlæggelsen i 1921 har Xiamen University produceret mere end 300.000 kandidater og kandidater. Over 60 akademikere fra Det Kinesiske Videnskabsakademi (CAS) og Det Kinesiske Akademi for Ingeniørvidenskab (CAE) har studeret eller arbejdet på Xiamen Universitet.

Anvendelsesområde

Xiamen Universitet har 28 skoler indeholdende 76 afdelinger og 14 forskningsinstitutter.

Grader

Universitetet tilbyder 33 ph.d.-grader i førsteklasses discipliner og 52 master-grader i første klasse discipliner. Det tilbyder 90 bacheloruddannelser, 279 kandidatprogrammer og 187 ph.d. programmer i alt.

Xiamen University har 2.657 fuldtids fakultet og professionelle forskere, herunder 1.875 professorer og lektorer, hvoraf 22 er akademikere af CAS og CAE.

Universitetet har nu en samlet tilmelding på ca. 40.000 fuldtidsstuderende på campus, herunder 19.843 undergraduate, 16.172 mastergradsstudenter og 3.647 doktorandstudenter. Der er over 3.000 internationale studerende.

Fra 2011 til 2015 har XMU-studerende og -fakultet udgivet over 50 forskningsrapporter i internationale topskrifter som videnskab, natur og celle og deres underblade. I 2016 er 306 og 31 forskningsprojekter ved Xiamen Universitet blevet finansieret af henholdsvis National Science Foundation of China og National Social Science Foundation of China.

Sydøstasiatiske studier, Taiwan-studier, Videregående uddannelser, Økonomiske studier og Regnskabsstudier er højtrangerede programmer i Kina.

Global rækkevidde

Xiamen Universitet har samarbejdsrelationer mellem universiteter med over 300 højere læreanstalter i ind-og udland.

Xiamen University fremmer undervisning i kinesisk som fremmedsprog.

Xiamen Universitet er blevet et førsteklasses omfattende universitet i Kina. Det har etableret 16 Confucius Institutes med universiteter i Nordamerika, Europa, Asien og Afrika.

Masse og forbindelse

Xiamen Universitet har et konstrueret areal på 1,4 millioner kvadratmeter, og dets biblioteker besidder 10,7 millioner bind (inklusive 5,6 millioner genstande e-bøger

Xiamen Universitet gør nu store fremskridt hen imod dets mål om at opbygge et højt universitet, der er kendt både hjemme og i udlandet.

(Dataene præsenteret ovenfor er fra marts 2018)

112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Fakta af Xiamen University Malaysia

En historisk gengældelse

"XMU blev grundlagt af den malajanske kinesiske Mr. Tan Kah Kee i 1921. Nu 93 år senere har XMU gengivet sig ved at oprette en campus i Malaysia, hvor Mr. Tan Kah Kee opnåede stor succes i sin karriere. Dette er en historisk gengældelse ."

-Zhu Chongshi, XMU formand (2003-2017)

Ånden lever videre

XMU grundlægger Mr. Tan Kah Kee blev betragtet som en verdenskendt pædagog, der dedikeret alt hvad han havde til forfølgelsen af uddannelse. XMU forpligter højtideligt til at opretholde Mr. Tan Kah Kees ånd af uselvisk dedikation til de ædle årsager til uddannelse i oprettelsen af XMUM. Det vil forblive en ikke-for-profit institution, og ikke en sen vil blive repatrieret til Kina. I stedet vil eventuelle overskydende midler blive kanaliseret tilbage til forskning og stipendier til elever fra XMUM.

Forpligtelse til uddannelsesmæssig ekspertise

Oprettelsen af XMUM sætter nye højder inden for samarbejde og udveksling i undervisning mellem Kina og Malaysia. XMU er drevet for at opbygge campusen i et af Malaysias bedste, berigende Malaysia's tertiære uddannelseslandskab for at producere højkvalitets talenter med international konkurrenceevne.

Vision og Mission

Vision

Xiamen University Malaysia stræber efter at blive et universitet med et klart globalt perspektiv, der tilbyder førsteklasses undervisning og forskning og omfatter kulturel mangfoldighed.

Mission

At opdrage unge talenter med værdighed og visdom og gøre dem til fine borgere i regionen, som vil bidrage til befolkningens velstand og sociale fremskridt i Malaysia, Kina og Sydøstasien.

112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Placeringer

Placeringer
  • Jalan Sunsuria, Bandar Sunsuria, 43900 Sepang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia, 48200, Selangor

Spørgsmål