Erasmus University Rotterdam - Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Velkommen til Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB)

ESSB er hjemsted for en bred vifte af uddannelser og videnskabelige discipliner: Offentlig administration, pædagogiske videnskaber, psykologi og sociologi. Desuden er Erasmus University College, IHS og to forskningsinstitutter RISBO og DRIFT knyttet til fakultetet. Vores uddannelse er lille og baseret på problembaseret læring (PBL). At være forbundet med fagområdet er et andet kendetegn ved vores uddannelser.

Dekan

Det endelige ansvar for fakultetets bestyrelse og ledelse af Erasmus School of Social and Behavioral Sciences (ESSB) ligger hos dekanen. Dekanen understøttes af hans personale, der består af dekan, et elevmedlem, fakultetsdirektøren og politikrådgiverens uddannelse og forskning og virksomhedskontrollen. Siden 1. september 2015 er dette personale sammensat som følger:

 • Prof.Dr. VJJM Bekkers (dekan)
 • Mw.dr. Amph. de Jong (fakultetsdirektør)
 • Mw. J. Dekkers-de Leeuw MSc (politikrådgiverforskning)
 • Dhr. MGJM Adriaans MSc (politikrådgiveruddannelse)
 • Dhr. B. Looije (virksomhedskontrollør)
 • Mw. Nicky van de Lagemaat (studentemedlem)

Fakultetsrådet

I tilfælde af vigtige fakultetsspørgsmål konsulterer dekanen med fakultetsrådet. Fakultetsrådet fungerer også som medbestemmelsesorgan på fakultetsniveau. Fakultetsrådet består for 50% af eleverne og 50% af medarbejderne i ESSB.

Organisatoriske komponenter

Fakultetet har følgende kapacitetsgrupper, hvor det akademiske personale og support- og ledelsespersonale er placeret:

 • Institut for Offentlig Administration og Sociologi. Formand: prof.dr. RJ van der Veen
 • Psykologisk Institut, Uddannelse
 • Erasmus University College. Dekan: prof.dr. MA Frens

Uddannelses- og forskningsdirektører

Uddannelsen og forskningen inden for offentlig forvaltning, psykologi, sociologi og pædagogiske videnskaber er indbygget i programmer. Ledelsen over disse programmer ligger hos uddannelses- og forskningsdirektørerne. I øjeblikket er følgende direktører på plads:

Offentlige Administration - Sociologi

 • Uddannelsesdirektør: prof.dr. M. Haverland
 • Forskningsdirektør: prof.dr. PA Dykstra

Psykologi - pædagogiske videnskaber

 • Uddannelsesdirektør: dr. AACM Smeets
 • Forskningsdirektør: prof.dr. PJ Prinzie

Fakultetskontoret

Alle support- og ledelsesmedarbejdere, der ikke specifikt arbejder for et videnskabsbaseret område, er placeret i fakultetets kontor. Fakultetets kontor ledes af fakultetets direktør: mw.dr. Amph. de Jong.

Fælles beslutningstagning

Fælles beslutningstagning betyder, at forskellige interessenter kan deltage i drøftelser om vigtige emner. På ESSB-studerende, enten i en gruppe eller individuelt, kan deltage i diskussioner med professorer og medarbejdere i Erasmus School of Social and Behavioral Sciences for at repræsentere eleverne og deres mening. Studerende er aktive i fælles beslutningsprocesser på forskellige niveauer, hvorved deres ideer og klager overføres.

Denne del af hjemmesiden giver information om de forskellige muligheder for at deltage i fælles beslutningstagning på ESSB, hvordan dette organiseres og hvor skal man henvende sig i tilfælde af klage over uddannelsen.

Der er forskellige fælles beslutningstagende organer

 • Uddannelsesudvalg
 • Fakultetets råd
 • Universitetsrådet
 • Studerende i bestyrelsen
 • Studieledelsens elevmedlem

Fakultetets rådgivende organ

Ovennævnte organer og interessenter er repræsenteret i fakultetets rådgivende organ (forkortelse på nederlandsk: FSO). Under et månedligt møde samles repræsentanter for de forskellige fælles beslutningstagende organer i ESSB for at drøfte spørgsmål vedrørende uddannelse. Kommissæren Uddannelse af studenterforening Cedo Nulli er formand for dette møde. Han eller hun forvalter fakultetets rådgivende organ og stimulerer fælles beslutningstagning.

Under mødet diskuteres spørgsmål vedrørende uddannelse, der kan være af interesse for studerende. Alle interessenter diskuterer aktuelle anliggender, udveksler information og forsøger at lære af hinanden.

Desuden sendes alle de klager, som Cedo Nulli indsamler, videre til det fælles beslutningstagende organ, som er mest tilbøjelige til at håndtere den specifikke klage. For mere information om klager: Læs venligst afsnittet 'Klageforordning' på hjemmesiden.

Historie

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet 1963 -

Det er vigtigt at registrere og fortælle samfundsvidenskabens historie *. Således kan fakultetets aktuelle situation forstås, og organisationens hukommelse bevares. Siden fakultetets grundlæggelse i 1963 er fakultetets historie blevet nedskrevet to gange. Første gang var, da fakultetet fejrede sit 40 års jubilæum. Fejringen af fiftietårsdagen for fakultetet var anden gang fakultetshistorien blev offentliggjort.

* Siden 1. september 2017 er fakultetets navn Erasmus School of Social and Behavioral Sciences.

Denne skole tilbyder programmer i:
 • Engelsk
 • Hollandsk

Se Bachelor » Se MSc » Se Master »

Studier

Denne skole tilbyder også:

Bachelor

Bachelor i ledelse af internationale sociale udfordringer

på universitet Fuldtid 3 år September 2019 Holland Rotterdam

Bacheloruddannelsen er opdelt i otte successive 5-ugers perioder. I hver periode tager du et kursus, der fokuserer på et bestemt emne. Du vil for eksempel tage kurser, der fokuserer på globalisering, offentlig politik, ledelse og HRM, international migration, netværksstyring og internationale udviklingsproblemer. [+]

Studieprogram

Er du interesseret i at løse sociale problemer, der overskrider landegrænserne? Få mere at vide om Bacheloruddannelsen Management of International Social Challenges på Erasmus University Rotterdam.

Hvordan organiseres programmet?

Bacheloruddannelsen er opdelt i otte successive 5-ugers perioder. I hver periode tager du et kursus, der fokuserer på et bestemt emne. Du vil for eksempel tage kurser, der fokuserer på globalisering, offentlig politik, ledelse og HRM, international migration, netværksstyring og internationale udviklingsproblemer. Disse kurser giver dig mulighed for at analysere sociale udfordringer fra forskellige perspektiver og forstå de relevante aktørers forskellige roller, opfattelser og interesser. Desuden vil du følge kurser i forskningsmetoder for at erhverve de færdigheder og viden, du har brug for til at udføre forskning i sociale udfordringer og håndtering af disse sociale udfordringer. Hver periode afsluttes med en undersøgelse af det pågældende kursus. Denne tidsplan gør det muligt at fokusere fuldt ud på et kursus, i stedet for at dele din opmærksomhed mellem flere kurser.... [-]


International Bachelor i Psykologi

på universitet Fuldtid 3 år September 2019 Holland Rotterdam

Ønsker du at hjælpe organisationer og deres medarbejdere trives professionelt? Er du interesseret i den måde hjernen fungerer på og hvordan du kan udvikle talent gennem uddannelse? Hvis det er tilfældet, kan dette program være det for dig. Gennem teori og praksis vil du gøre dig bekendt med forskellige fag i psykologi. [+]

Studieprogram

Ønsker du at hjælpe organisationer og deres medarbejdere trives professionelt? Er du interesseret i den måde hjernen fungerer på og hvordan du kan udvikle talent gennem uddannelse? Hvis det er tilfældet, kan dette program være det for dig. Gennem teori og praksis vil du gøre dig bekendt med forskellige fag i psykologi.

Inden for vores Psykologi program uddanner vi ved hjælp af problembaseret læringsmetode. I små grupper analyserer du konkrete problemer ved at søge information i bøger, tidsskrifter og digitale medier. Klassediskussioner vil styrke din bånd med medstuderende og opfordre dig til at lykkes. Du vil også udvikle psykologiske evner, der sigter mod at minimere kløften mellem universitet og arbejdsplads og forberede dig på din karrierevej.... [-]


Videoer

Why choose Erasmus University?

Kontakt

Erasmus University Rotterdam

Adresse, linje 1 Erasmus Universiteit Rotterdam Faculteit der Sociale Wetenschappen Mandeville Building, T15-19 Postbus 1738 3000 DR Rotterdam
Rotterdam, South Holland, Holland
Hjemmeside http://www.eur.nl/
Telefon +31 10 408 1111