Læs den officielle beskrivelse

Jagiellonian University , der blev grundlagt i 1364, er det ældste universitet i Polen og den næststørste institution for videregående uddannelse i Central- og Østeuropa. Det var her, at Krakowskolen for folkeret blev udviklet i det 15. århundrede (en tidlig form af moderne international lov). Derefter blev Institut for Politiske Færdigheder i begyndelsen af ​​1800-tallet etableret på vores universitet.

Efter Polens genvinding blev statskundeskolen (SPS) etableret inden for det juridiske fakultet i 1920. Det var baseret på den frie skole for statsvidenskab (École Libre des Sciences Politiques) i Paris. Aktiviteten af ​​SPS blev standset ved begyndelsen af ​​2. verdenskrig, og underjordisk uddannelse blev organiseret på sin plads. Skolen blev genoptaget i 1946, men den blev lukket af kommunistiske myndigheder i slutningen af ​​1940'erne. I 1969 blev Institut for Statskundskab (IPS) etableret ved Det Juridiske Fakultet.

I år 2000 blev fakultetet for internationale og politiske studier grundlagt. Det var opdelt i fire enheder: (1) Institut for Statskundskab (nævnt ovenfor); (2) Institut for Etniske Studier og Polske Diaspora (etableret i 1972); (3) Institut for Regionale Studier og (4) Skolen for Polsk Sprog og Kultur (der fungerer som en del af fakultetet indtil 2005).

Et af hovedformålene med oprettelsen af ​​det nye fakultet var at kombinere akademiske og didaktiske bestræbelser fra forskellige grupper af akademiske forskere ved universitetet inden for politisk og international udvikling - set fra juridiske, historiske, filosofiske, sociologiske og kulturelle perspektiver .

Med tiden blev der etableret nye enheder inden for fakultetet, ofte som følge af omorganisering af tidligere eksisterende enheder. I 2004 blev instituttet for amerikanske studier og polske diaspora (som også omfattede Interfacultative Department of American Studies, grundlagt i 1991), og instituttet for europæiske studier (som blev oprettet fra Interfacultative Department of European Studies, der blev oprettet i 1993) blev grundlagt. I 2005 blev Institut for Russiske og Østeuropæiske Studier grundlagt.

I 2005 blev Division of Ukrainian Studies (etableret i 2000) en uafhængig enhed af fakultetet. I henhold til et dekret udstedt af Jagellonian Universitets præsident i 2006 blev Center for Kinesisk Sprog og Kultur, ellers kendt som "Confucius Institute in Krakow", en del af fakultetet.

I 2008 har Center for Holocaust Studies grundlagt ud af Holocaust Studies Unit etableret i 1996. I 2010 blev Mellemøsten og Fjernøsten (etableret i 2000) Instituttet for Mellemøsten og Fjernøsten. I samme år blev Center for Litauiske Studier etableret.

I 2012 blev centret for kvantitativ forskning inden for statskundskab oprettet på initiativ af fakultetet for internationale og politiske studier og fakultetet for matematik og datalogi. Også i 2012 blev Jagellonian Universitets Polske Forskningscenter etableret i London med hjælp fra forskere fra fakultetet.

Instituttet for regionale studier blev i 2013 reformeret som Institut for Interkulturelle Studier. Jagiellonian Center for Migration Studies blev også åbnet det år. I 2014 blev Jagiellonian Center for African Studies etableret.

Fakultet Enheder

Grundlæggende enheder:

 • Institut for Amerikanske Studier og Polske Diaspora,
 • Institut for Mellemøsten og Fjernøsten,
 • Institut for Europæiske Studier,
 • Institut for Statskundskab og Internationale Forbindelser,
 • Institut for Russiske og Østeuropæiske Studier,
 • Institut for Interkulturelle Studier,
 • Division of Ukrainian Studies,
 • Center for Holocaust Studies,
 • Center for Kinesisk Sprog og Kultur ("Confucius Institute in Krakow"),
 • Center for Litauiske Studier.

Interfacultative enheder

 • Center for kvantitativ forskning inden for statskundskab,
 • Jagiellonian Center for Migration Studies

Andre enheder

 • Jagiellonian University Polsk Research Center i London,
 • Gæstehus

Jagiellonian University

Jagiellonian University uddanner sig på de tre niveauer: Ordinære, Masters og Doctoral, der følger principperne i Bologna-processen. Der er godt over hundrede grader og specialiteter tilgængelige på polsk, samt over et dusin på engelsk. Det Europæiske Kreditoverførselssystem (ECTS) er gennemført i alle kurser og specialiteter, hvilket muliggør problemfri sammenkobling af studier ved UJ med studier i andre europæiske lande. Sammen med udviklingen af ​​samarbejde med en række universiteter over hele verden har dette givet mulighed for en stor stigning i studerendes mobilitet.

Programmer undervist i:
 • Engelsk
 • Polere

Denne skole tilbyder også:

BA

Faculty of International and Political Studies at Jagiellonian University

Bachelor of Arts i internationale relationer og områdestudier (IRAS) er et tværfagligt tværfagligt program, der tilbyder et stringent internationalt og komparativt perspe ... [+]

Bachelor of Arts i internationale relationer og områdestudier (IRAS) er et tværfagligt tværfagligt program, der tilbyder et stringent internationalt og komparativt perspektiv på det moderne globale system og forskellige regioner i verden. Formålet er at fremme kreativ tænkning om komplekse globale problemer og at udstyre de studerende med analytiske værktøjer, sprogkundskaber og tværkulturel forståelse til at guide dem i den proces. Vores grad giver en solid grounding i internationale spørgsmål sammen med en mulighed for at specialisere sig i en bestemt region eller et bestemt emne. Du vil lære, hvordan det internationale system har udviklet sig, og engagere sig med forskere i debatter om dilemmaer, der dominerer nutidig international politik. Vores forskning og undervisning spænder over hele spektret af emner inden for internationale relationer og områdestudier, herunder international politik og økonomi, udvikling, global styring, etiske spørgsmål om internationale anliggender, konfliktløsning og fredsopbygning, regional integration, kulturel mangfoldighed og interkulturel dialog. Derudover tilbyder programmet en dybtgående analyse af politik, økonomi, sikkerhed, kulturer og samfund i forskellige regioner i verden. Det andet og tredje år af programmet giver dig mulighed for at fokusere på en af ​​to specialiseringer: International Security eller Area Studies. At vælge en specialisering vil give dig en koncentreret og grundig undersøgelse af de områder, der interesserer dig mest.... [-]

Polen Kraków
Oktober 2019
Engelsk
Fuldtid
3 år
på universitet
Læs mere på dansk

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Location address
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Lesser Poland Voivodeship, PL