Chulalongkorn University

Introduktion

Læs den officielle beskrivelse

Thailands første institution for videregående uddannelse officielt blev til marts 1917. Fundamentet og forberedelse, men fandt sted mere end et århundrede siden. De verdensomspændende økonomiske, sociale og politiske ændringer i slutningen af ​​det nittende århundrede bidrog til Siam beslutning om at tilpasse sig for at undgå at blive koloniseret af vestlige magter ( "Siam" blev "Thailand" i år 1939). Således kong Chulalongkorn (Rama V) indført en kongelig politik at styrke og forbedre regeringen, så landet held kunne modstå denne bølge af kolonialisme. En af de store dele af denne politik var at forbedre Siamese uddannelsessystem til at producere stand personale til at arbejde i både den offentlige og den private sektor. Som følge heraf blev en skole grundlagt i 1871 på Royal Sider Kaserne i Grand Palace sammensatte. Senere, i 1882, kong Chulalongkorn udviklet denne skole og gav det navnet "Suankularb". I samme år, kongen etablerede også andre skoler, hæren Cadet School, den Cartographic Skole, Skolen for Princes og Skolen for Dhamma Studies.

"... Alle vores fag, fra vores kongelige børn ned til de laveste almue, vil have samme mulighed for at studere - være de kongelige, adelige eller almue ..."

Dette citat viser, at kongen ikke glemme almindelige borgere. Han havde en politik til at oprette skoler i hele riget, sammen med institutioner for videregående uddannelse. Han insisterede på, at "... Uddannelse i dette land er den første prioritet, som jeg er fast besluttet på at udvikle ..." I 1899, Prins Damrong Rajanupab, en yngre bror til kong Chulalongkorn som var indenrigsminister dengang, forelagt et forslag til fundet EU-Training School med Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - som senere antog titlen Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi) som den vigtigste. Men da skolens elever skulle arbejde som kongelige side praktikanter i deres tredje studieår før eksamen, blev navnet på skolen ændret til Royal Pages School i 1902. The Royal Sider Skole skred støt og produceret et stigende antal kandidater til regeringen hvert år. Men kong Vajiravudh (Rama VI) så, at den oprindelige hensigt med sin far, kong Chulalongkorn, var at etablere en institution for videregående uddannelse. Mens i begyndelsen, studieforløbet fokuseret på regeringen, over tid, pensum udvidet til at omfatte flere discipliner til at opfylde de stigende behov i riget. Sådanne discipliner inkluderet lov, internationale forbindelser, handel, landbrug, teknik, medicin og læreruddannelsen. Således Kong Vajiravudh besluttet, at Royal Sider Skole blevet en institution for videregående uddannelse og gav det navnet "EU-College kong Chulalongkorn" den 1. januar, 1911.

Den EU-College derefter bruges provenu doneret af medlemmer af den kongelige familie, embedsmænd og almindelige borgere til at opføre en statue af kong Chulalongkorn den Store. Efter statuen var afsluttet, omkring 800 tusind baht forblev i Royal Treasury ministeriet. Med interesse voksede beløbet til at være 982.672 baht. Kong Vajiravudh gav så dette beløb, der skal bruges som den oprindelige kapital af kollegiet. Desuden doneret han allernådigst palads sin bror, den afdøde kronprins Vajirunhis, som stedet for kollegiet og gav en stor grund, omkring 523 acres, der støder op til slottet i Patumwan distriktet, for fremtidig ekspansion. Senere Administration Building blev bygget som skolens første bygning.

Efter EU-College havde været i drift i nogen tid, kong Vajiravudh mente, at det havde opnået et niveau af parathed og så, den 26. marts 1917 erklærede han, at det skulle blive Chulalongkorn, et mindesmærke til sin far. Den nystiftede universitet var under tilsyn af universitetets Affairs Department, Undervisningsministeriet. Phraya Anukijwithoon var den første principal (titlen blev ændret til rektor i 1935). Der var et universitet Råd, som var ansvarlig for den politiske beslutningsproces, planlægning og rådgive om de anliggender universitetet. Prins Damrong Rajanupab var formand for Rådet, og de vigtigste af universitetet var sekretær.

Da det først blev grundlagt, universitetet havde 380 elever tager klasser i fire fakulteter placeret på 2 campusser. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet blev placeret på Siriraj Hospital, mens Fakulteter Public Administration og Engineering blev opstaldet i Administration Building og Det Humanistiske Fakultet og videnskab i Prince Vajirunhis 'palads i Patumwan distrikt. Loven Skole var under ansvar af Justitsministeriet indtil universitetet var klar til at tage over, og Teachers 'Training School blev overdraget til Undervisningsministeriet.

I 1923 universitetet accepterede high school-dimittender at studere i det medicinske fakultet, som fik støtte fra Rockefeller Foundation til at organisere en bacheloruddannelsen. Fem år senere, den første gruppe på 18 kandidater færdige med deres studier, og modtog de første grader skal indgås i riget. I 1929, fakultetet for Offentlig Administration blev det juridiske fakultet og statskundskab. I 1933, efter etableringen af ​​det konstitutionelle monarki i 1932, at regeringen overførte dette fakultet til Thammasat University, som blev etableret i 1934. Resultatet var, at Chulalongkorn havde kun tre fakulteter i løbet af denne tid.

Udviklingen af ​​Chulalongkorn fortsat. Fra 1934 til 1958, universitetet understregede forbedring af uddannelsen af ​​de studerende; således blev der flere fakulteter etableret. I 1961 universitetet etableret Graduate School efterfulgt af forskningscentre og institutter.

Placeringer

Bangkok

Address
Chulalongkorn University
254 Pathumwan, Bangkok Thailand. 10330

Bangkok, Thailand

Keystone-stipendium

Oplev de muligheder, vores stipendium kan give dig